Antena Meniu Search
x

Video Record de infectări Covid, decese și bolnavi în ATI. Astăzi, ar urma să fie deschis spitalul modular de la Pipera

Aproape 17 mii de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID în ultimele 24 de ore. Iar 442 de persoane au murit. Situaţia este deja critică în spitale, secţiile de de terapie intensivă sunt pline şi nu mai sunt locuri de câteva zile. Autorităţile încearcă să facă noi spitale modulare, însă lucrurile merg greu. 

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 14:04

Record de infectări Covid, decese și bolnavi în ATI. Astăzi, ar urma să fiie deschis spitalul modular de la Pipera

Este cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. 16.743 de români au fost diagnosticați cu Covid-19 în ultima zi, la exact o săptămână de la precedentul record. Cele mai multe cazuri sunt și astăzi în Capitală, 2.380, și am ajuns la o incidență record, aproape 15 infectări la o mie de persoane.

Spitalul modular de la Pipera ar urma să fie deschis astăzi

Ema Schweninger, reporter Observator: "În acest moment, în spitalele din întreaga țară sunt internați în jur de 17.000 de bolnavi, iar la Terapie Intensivă avem o cifră record, 1.667 de oameni. Dintre acești pacienți, 39 sunt copii. Din păcate, am înregistrat și cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei, 442 de persoane. Dintre acestea, 397 erau nevaccinate.

Unitățile de Primiri Urgenețe (UPU) sunt sufocate în acest moment. Sunt 1.745 de oameni care așteaptă un loc, iar 88 dintre ei sunt intubați. Autoritățile caută soluții. De exemplu, astăzi ar urma să fie deschis spitalul modular de la Pipera. Acolo, nu există însă o instalație de oxigen, fiind duse 200 de concentratoare pentru pacienții care vor fi transferați acolo din UPU. Este un spital care are o capacitate de 374 de paturi, dar, deocamdată, vor fi internați 100 de bolnavi. Se caută soluții și pentru spitalul modular de la Lețcani. Acesta ar fi trebuit să fie deschis, dar această deschidere a fost amânată pentru că, de asemenea, nu există o instalație de oxigen".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Record de infectări Covid, decese și bolnavi în ATI. Astăzi, ar urma să fie deschis spitalul modular de la Pipera