Antena Meniu Search
x

Vicepreşedintele Lukoil, Ravil Maganov, găsit mort la Moscova. A căzut de la etajul 6 al unui spital

Nouă moarte suspectă în Rusia. Ravil Maganov, vicepreședintele Lukoil, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit mort după ce a căzut de la etajul 6 al Spitalului Clinic Central din Moscova, relatează presa rusă. Acesta este al șaselea deces asociat cu industria petrolului și gazelor într-un an, potrivit canalului Baza. Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a cerut în martie încheierea războiului din Ucraina cât mai repede posibil. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 13:38

Ravil Maganov, vicepreședintele Lukoil - Mash

Ravil Maganov ar fi căzut din greșeală de la etaj în timp ce fuma, potrivit Baza, un popular canal rusesc de Telegram. Ar fi ieşit pe un balcon, cu acces interzis, iar pe un pervaz s-a găsit un pachet de țigări. Președintele consiliului de administrație al Lukoil a căzut de pe partea laterală a fațadei clădirii principale care este în reparație.

Nu există camere de supraveghere acolo în prezent. Cu toate acestea, tocmai pe acea parte există balcoane care nu sunt destinate pacienților. Potrivit unei ipoteze, Maganov ar fi ieşit acolo să fumeze, după care a căzut accidental. Maganov se afla în spital pentru un control de rutină din cauza unor probleme cardiace mai vechi. În clădise se afla și soția acestuia. Maganov nu a lăsat un mesaj de adio.

Ce scrie presa rusă despre moartea lui Ravil Maganov

Preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS, citate de EFE. ''Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor'', a declarat o sursă anonimă pentru Interfax. TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 (04:00 GMT) şi că este vorba ''de o sinucidere''. Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit aceloraşi surse.

Pe acelaşi subiect

"Președintele Consiliului de Administrație al Lukoil a murit ca urmare a căderii de la fereastra spitalului din Moscova. Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a fost tratat într-o secție de la etajul 6", a transmis şi Ria Novosti pe canalele sale de social media.

Primele informații despre incident sugerează că acesta și-ar fi pierdut viața pe loc, corpul său fiind ridicat de către angajații spitalului în care era internat. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili circumstanțele în care Ravil Maganov și-a pierdut viața. Deocamdată, poliţia nu a oferit oficial informaţii despre acest incident.

Ravil Maganov se afla în structurile de conducere ale gigantului petrolier Lukoil din 1993. În 2006 a fost numit prim vicepreședinte și în 2020, președinte al Consiliului de Administrație al companiei. Pe lângă poziția pe care o ocupa în cadrul Lukoil, trebuie precizat că Ravil Mganov avea relații puternice în industria petrolieră rusească, fiind fratele CEO-ului Tatneft, una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia.

În luna martie, consiliul de administraţie de la Lukoil a cerut "încetarea cât mai rapidă a conflictului armat" din Ucraina, și-a exprimat "empatia sinceră pentru toate victimele" și a spus că "sprijină ferm o încetare a focului și o soluționare a problemelor prin negocieri serioase și diplomație".

Reacţia Lukoil după moartea lui Ravil Maganov

Compania Lukoil a difuzat joi un comunicat în care a anunţat că preşedintele consiliului de administraţie al grupului petrolier rus a murit după ''o lungă maladie'', fără să ofere alte detalii. Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991.

Potrivit comunicatului Lukoil, Maganov este cel care şi-a imaginat şi a propus numele companiei. AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vicepreşedintele Lukoil, Ravil Maganov, găsit mort la Moscova. A căzut de la etajul 6 al unui spital