Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Frumusețe periculoasă! Riscurile la care se expun femeile pentru a fi mai atrăgătoare

Parabenii şi sulfaţii, ingrediente din produse de îngrijire ca şamponul sau cremele de corp, au devenit subiecte foarte controversate în ultimii ani. Parabenii sunt conservanţi care impiedică formarea fungilor, bacteriilor şi a altor microbi, în mod special în mediul umed şi cald întâlnit în baie.

de Redactia Observator

la 22.04.2019 , 12:57

Parabenii şi sulfaţii, ingrediente din produse de îngrijire ca şamponul sau cremele de corp, au devenit subiecte foarte controversate în ultimii ani. Parabenii sunt conservanţi care impiedică formarea fungilor, bacteriilor şi a altor microbi, în mod special în mediul umed şi cald întâlnit în baie. S-a descoperit însă că sunt un factor de risc, putând creşte incidenţa cancerului de sân ori a celui testicular. 

Pe de altă parte, sulfaţii, care sunt compuşii responsabili cu îndepărtarea murdăriei şi a grăsimilor din păr şi de la suprafaţa scalpului, pot avea efecte nocive. Asta pentru că, fiind foarte eficienţi, îndepărtează şi uleiurile naturale de care avem nevoie, precum şi umiditatea din firele de păr, lăsându-l deshidratat şi provocând alergii şi iritaţii la nivelul scalpului. De aceea au apărut produse "Fără parabeni" sau „Fără Sulfaţi". Medicii spun că este imposibil să reziste cremele, de exemplu, fără conservanţi. Prin urmare sunt folosiţi alţi produşi chimici. Efectele asupra pielii sunt imediate.

Un alt factor de risc îl reprezintă produsele de machiaj expirate. Foarte puţine femei ştiu să citească în mod corect etichetele şi păstrează fondul de ten sau mascara până când acestea devin deja periculoase. De obicei, acestea au termen de expirare trei luni după deschidere. 

Riscurile la care se expun femeile pentru a fi mai atrăgătoare
Vezi și

Pentru a evita astfel de neplăceri trebuie să luați în calcul data de expirare a produselor și acel mic icon cu "cutia deschisă" care are lângă scris "6M"(6 luni), "12M"(1 an), sau "24M" (2 ani). Tuburile de rimel vechi, rujurile colecţionate de ani întregi, pensulele, bureţii conţin mai multe tipuri de bacterii, a căror asociere poate provoca leziuni şi infecţii cutanate şi subcutanate ce pot fi destul de severe. 

De asemenea, trusa de manichiură trebuie sterilizată la fel ca instrumentarul medicilor, folosit în timpul operaţiilor, spun specialiştii. Banala forfecuţă, instrumentul  pentru  cuticule, unghierele, dar şi cleştii nedecontaminaţi pot fi un adevărat focar de infecţie. Micoze,  virusul hepatic B sau C şi chiar şi HIV se pot transmite prin aceste instrumente. 

Reducerea riscurilor este o preocupare tot mai des întâlnită în industrii dintre cele mai diverse, de la industria alimentară, textilă şi până la cea a tutunului. În acest sens se dezvoltă un portofoliu de produse care are scopul de a reduce posibilele efecte nocive la care ne expunem. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Frumusețe periculoasă! Riscurile la care se expun femeile pentru a fi mai atrăgătoare