Antena Meniu Search
x

România se apropie de scenariul 3 în caz de coronavirus

Suntem la un pas de scenariul 3 al crizei noului coronavirus. România a înregistrat, ieri, cele mai multe cazuri confirmat pozitiv cu COVID-19 de până acum: 36 de români contaminaţi. Cel mai mic pacient este un băieţel nici doi ani din Bacău, de altfel primul caz din judeţ.

de Redactia Observator

la 14.03.2020, 12:47

Vezi și
  • Un copil de 1 an, diagnosticat cu coronavirus.
  • Scenariul 3 se aplică de la 101 cazuri.

Suntem la un pas de scenariul 3 al crizei noului coronavirus. România a înregistrat, ieri, cele mai multe cazuri confirmat pozitiv cu COVID-19 de până acum: 36 de români contaminaţi. Cel mai mic pacient este un băieţel nici doi ani din Bacău, de altfel primul caz din judeţ. În total numărăm până la această ora 95 de pacienţi infectaţi. Însă, odată ajuns bilanţul la 101, starea de alertă se va intensifica. Asta înseamnă noi restricţii, condiţii mult mai stricte în spitale, acolo unde vor începe traiajele, iar cazurile din epidemie şi urgenţele medicale vor mai fi prioritare. Până atunci, autorităţile îndeamnă, în continuare, românii la responsabilitate şi calm.

95 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Este bilanţul la care a ajuns România, până aseară târziu. Astăzi sunt aşteaptate alte probe. Până atunci, ieri, a fost ziua cu cele mai multe rezultate pozitive la COVID-19. 36 la număr. Printre ei... este şi cel mai mic pacient. Un copil de numai un an şi 9 luni din Moinești, judeţul Bacău - de altfel şi primul caz din judeţ.

Micuţul a fost preluat de acasă cu izoleta şi transportat la spital cu mama sa în data de 10 martie. Femeia a fost şi ea testată, dar nu este bolnavă, doar copilul a fost descoperit pozitiv abia la a doua testare, după ce prima a ieşit negativă. Virusul l-a contactat de la mătuşa venită din Italia pe 3 martie. Acesta este asimptomatică, dar acum i se vor prelua şi ei probe pentru coronavirus. Băieţelul urmează să ajungă în această dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acolo unde vor fi internate şi alte 3 cazuri confirmate aseară - două femei din Iaşi şi o altă pacientă din Neamţ.

Alţi patru pacienţi, doi din Timişoara şi doi din Lugoj, toţi întorşi din Italia şi carantinaţi în judeţul Timiş au ajuns aseară şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după ce au primit diagnosticul de COVID-19.

Un alt caz confirmat aseară, şi primul de altfel din judeţul respectiv, este al unei femei de 49 de ani din Bihor. Un caz care confirmă din nou iresponsabilitatea şi inconştienţa oamenilor. Pacienta este contact direct al unei alte femei - diagnosticată deja cu coronavirus în urmă cu două zile. S-ar fi întors amândouă cu încă doi bărbaţi din judeţul Caraş-Severin din Italia cu un autoturism. Ar fi venit din Trentino, nordul Italiei, zonă declarată roșie. La vamă nu ar fi precizat acest aspect. Pacienta confirmată din Cluj este deja în vizorul autorităţilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autoritățile din Cluj au declanșat acum o anchetă epidemiologică în cazul femeii de 33 de ani. Până în prezent s-au identificat 7 contacţi, cărora li s-au prelevat probele. Ieri, în judeţul Cluj au mai fost aplicate 3 amenzi de 10.000 de lei pentru 3 persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu. Şi o femeie din Gorj s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să fenteze statul ocolind prin Germania drumul spre casă... din Italia. La Lugoj, poliţiştii au dat-o jos din autocar şi au băgat-o în carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Sanatate » România se apropie de scenariul 3 în caz de coronavirus