Antena Meniu Search
x

Video Românii, chinuiți de alergiile de vară. Un test de 15 minute poate oferi răspunsuri la simptomele deranjante

De la an la an, numărul celor care suferă de alergii este tot mai mare. Specialiştii spun că, în 30 de ani, aproape jumătate din populaţia globului va fi afectată de această problemă. Polenul, praful, mucegaiul, unele alimente dar şi părul animalelor de companie pot declanşa reacţii severe. Cele mai întâlnite simptome sunt nasul înfundat, strănutul sau lăcrimarea dar se poate ajunge la astm sau dificultate de respiraţie. 

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 19:31

Vezi și

Câteva picături, o mică înţepătură şi în 15 minute putem afla dacă suferim de alergie. Testarea este nedureroasă şi poate oferi un răspuns la o serie întreagă de simptome deranjante.

Oana Cîtu, medic imunologie și alergologie: Dacă vorbim de rinită alergică, cortegiu de simtome specifice este rinorea, faptul că ne curge nasul, pacientul asociază strănut în salve, obstrucţie nazală şi poate să asocieze şi fenomene de conjuctivită alergică.

Simptomele alergiilor la polen

Rinită alergică - strănut, tuse, congestie, mâncărime nazală

Pe acelaşi subiect

Conjunctivită alergică - inflamarea, înroşirea şi lăcrimarea ochilor

Clara Mihociu, reporter Observator: În România, 1 din 4 adulţi şi 1 din 3 copii suferă de cel puţin o alergie. 40 la sută dintre aceştia, adică aproape 500.000 de români, au alergie chiar la polenuri. Pentru ei, perioada cea mai complicată din an este primăvara dar şi începutul verii, atunci când florile, dar şi copacii înfloresc. 

Cu toate acestea, numărul real al celor care suferă de alergii ar putea fi cu mult mai mare, pentru că mulţi români nu merg la doctor. Doar un număr limitat de teste se decontează, iar prețul unui singur test suplimentar pleacă de la câteva zeci și poate ajunge la câteva sute de lei.

Românii din orașe, mai afectați de alergii decât cei din mediul rural

Când vine vorba despre alergii, mai ales la polen, în general în marile orașe numărul celor afectați este mai mare.

Oana Cîtu, medic imunologie și alergologie: Contribuie în mare măsură partea de poluare, acolo unde pacienţii locuiesc în zone aglomerate, poluarea este evident mai mare, fragmentele de polen sunt ţinute mai mult în aerul pe care îl respirăm. 

Alergiile se pot trata cu diverse medicamente dar se pot folosit şi unele remedii naturale, precum ceaiurile și suplimentele alimentare, însă orice tratament trebuie recomandat de medic.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în anul 2050, jumătate din populaţia globului va suferi de cel puţin o alergie. În Franţa, de exemplu, 3 din 10 adulţi reacţionează imediat la polen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Românii, chinuiți de alergiile de vară. Un test de 15 minute poate oferi răspunsuri la simptomele deranjante