Antena Meniu Search
x

Video Românii nu vor să-și ducă bolnavii de COVID în stare gravă la spital: ”Șansele să trăiască sunt de 50%, dacă stă acasă le-a pierdut de tot”

Mulți români sunt încă reticenți să își ducă rudele sau apropiații bolnavi de COVID la spital, chiar dacă aceștia sunt în stare gravă și au nevoie urgentă de tratament specializat.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 09:37

bolnavă de COVID
Români reticenți să-și ducă bolnavii COVID la spital, chiar dacă ajung în stare gravă. Medic: "Șanse de 50%. Dacă stă acasă le-a pierdut de tot" - Televiziunea Medicală via Facebook / RO Vaccinare

Medic: Nu se poate rezolva acasă.

Femeie: Știu, știu, dar nici la spital. Nu-și mai revine, e clar că e grav...

Medic: Nu trebuie să gândiți așa. Trebuie să îi dăm o șansă. Șansele sunt de 50%, dacă stă acasă le-a pierdut de tot...

Este schimbul de replici dintre un medic de pe ambulanță și o femeie care a sunat la 112, în ultima clipă, pentru a salva o bătrână bolnavă de COVID. Deși starea de sănătate a pacientei se deteriorează de la o oră la alta, reticența față de spital nu dispare.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Crișan, medic: "97% din această boală se tratează. 3% sunt cazurile grave, noi trebuie să avem o responsabilitate"

"N-am întâlnit nicio persoană vaccinată care să facă o formă gravă. Toți cei care au făcut forme grave au fost cei care au fost nevaccinați, care au avut o teamă față de această boală, care au luat de bune alte informații de pe canalele de știri, de social media, că oxigenul omoară, că pacienții sunt legați de cap. 99% dintre pacienți au fost tratați cum nu se poate mai bine", a declarat medicul Florin Crișan. Acesta a subliniat importanța primilor pași, imediat după infecție. Suspecții de COVID sunt sfătuiți să ia legătura imediat cu medicul de familie și să nu încerce să se trateze singuri.

"Mărturiile personalului de pe ambulanță. Sunt din ce în ce mai multe solicitări! Oamenii refuză să creadă că au COVID și se tratează superficial. Trebuie să fim conștienți de riscurile acestei pandemii. Vă rugăm: Ascultați sfatul medicilor! Nu așteptați până în ultimul moment!", se arată în postarea de pe pagina RO Vaccinare. În reportajul realizat de Televiziunea Medicală un medic de pe ambulanță povestește că nu a întâlnit niciun pacient vaccinat cu formă gravă de COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Românii nu vor să-și ducă bolnavii de COVID în stare gravă la spital: ”Șansele să trăiască sunt de 50%, dacă stă acasă le-a pierdut de tot”