Salata de boeuf, aperitivul favorit al românilor, care e nelipsit și în restaurante
Salata de boeuf este aperitivul care nu lipseşte la nicio sărbătoare de pe mesele românilor. Pe cât de simplă e reţeta, pe atât de mare e imaginaţia gospodinelor, atunci când vine vorba de ornat.
Salata de boeuf este aperitivul care nu lipseşte la nicio sărbătoare de pe mesele românilor. Pe cât de simplă e reţeta, pe atât de mare e imaginaţia gospodinelor, atunci când vine vorba de ornat. E preparatul românesc cu o poveste de succes: a rezistat de-a lungul zecilor de ani şi a ajuns să fie servit chiar şi în marile restaurante.
Nu există familie de români care să nu aibă pe masa de sărbătoare salată de Boeuf. Ingredientele sunt la îndemana oricui, însă e nevoie de răbdare până când aperitivul este gata.
Deşi salata de boeuf e inspirată de pretenţioasa salată Olivier, toţi experţii culinari spun că varianta actuală este o invenţie românească. În loc de piept de potârnichi şi cozi de creveţi, ca în reţeta franţuzească, gospodinele din România mizează pe carnea de vită.
Murăturile echilibrează cu acidul lor dulceaţa cartofilor, a morcovilor şi a ţelinei fierte. Sunt folosite, însă, şi pentru decor. Iar când vine vorba de ornatul salatei de boeuf, nimic nu întrece fantezia româncelor. Cu mici compromisuri, poate fi consumată şi în post.
Salata de boeuf a devenit atât de populară, încât o găsim şi la supermarket. Mai mult, a intrrat şi în meniurile restaurantelor de lux.
În loc de carne de vită, salata de boeuf poate conţine şi carne de pui sau de curcan.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰