Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Salata de boeuf, aperitivul favorit al românilor, care e nelipsit și în restaurante

Salata de boeuf este aperitivul care nu lipseşte la nicio sărbătoare de pe mesele românilor. Pe cât de simplă e reţeta, pe atât de mare e imaginaţia gospodinelor, atunci când vine vorba de ornat.

de Redactia Observator

la 10.12.2018 , 00:55

Salata de boeuf este aperitivul care nu lipseşte la nicio sărbătoare de pe mesele românilor. Pe cât de simplă e reţeta, pe atât de mare e imaginaţia gospodinelor, atunci când vine vorba de ornat. E preparatul românesc cu o poveste de succes: a rezistat de-a lungul zecilor de ani şi a ajuns să fie servit chiar şi în marile restaurante.

Nu există familie de români care să nu aibă pe masa de sărbătoare salată de Boeuf. Ingredientele sunt la îndemana oricui, însă e nevoie de răbdare până când aperitivul este gata.

Deşi salata de boeuf e inspirată de pretenţioasa salată Olivier, toţi experţii culinari spun că varianta actuală este o invenţie românească. În loc de piept de potârnichi şi cozi de creveţi, ca în reţeta franţuzească, gospodinele din România mizează pe carnea de vită.

Vezi și

Murăturile echilibrează cu acidul lor dulceaţa cartofilor, a morcovilor şi a ţelinei fierte. Sunt folosite, însă, şi pentru decor. Iar când vine vorba de ornatul salatei de boeuf, nimic nu întrece fantezia româncelor. Cu mici compromisuri, poate fi consumată şi în post.

Salata de boeuf a devenit atât de populară, încât o găsim şi la supermarket. Mai mult, a intrrat şi în meniurile restaurantelor de lux.

În loc de carne de vită, salata de boeuf poate conţine şi carne de pui sau de curcan.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Sănătate » Salata de boeuf, aperitivul favorit al românilor, care e nelipsit și în restaurante