Antena Meniu Search
x

Update Sălile de fitness, pline înainte de sărbători. Sfaturi de la specialiști pentru cei care vor să mănânce tot ce poftesc la masa de Crăciun

Cei care vor să scape de grija kilogramelor în plus de după sărbători, s-au pus deja pe slăbit. Unii preferă să dea jos acum câteva kilograme şi să mănânce fără griji tot ce poftesc la masa de Crăciun. Nutriţioniştii ne atrag atenţia însă, să nu ne înfometăm excesiv înainte de mesele copioase ce vor urma.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 09:13

Vezi și

Dimineaţa devreme şi seara, după programul de lucru, toate aparatele din salile de sport sunt ocupate.

"Încearcă să te echilibrezi. E bine."

"Hai, hai! Câte sunt? Nouă."

Pentru mulţi, visul este să piardă în greutate înainte de Crăciun, ca să facă loc pentru bunătăţile de sărbători şi să nu-şi planifice dietă la începutul noului an. 

Pe acelaşi subiect

Horaţiu Dumitrescu, managerul unei săli de fitness: "Lumea vine şi-a creat un obicei din a veni la sală înainte de sărbători. Sunt sute de persoane care ne calcă cluburile zi de zi. Seara este full. Nu prea găseşti niciun aparat liber."

"Vin mai des în ultimul timp. De vreo 5-6 ori pe săptămână. Înainte veneam 3 zile, 3-4 zile."

Dacă unii trag tare acum, alţii îşi fac planuri pe termen lung. 

"Mi se pare o variantă bună să îşi menţii o greutate sănătoasă tot timpul, nu să slăbesc înainte de un anumit eveniment, apoi iar mă îngras mult, iar slăbesc mult. Dacă poti să menţii o greutate sănătoasă tot timpul, e de preferat."

"Nu cred că poţi îngrăşa porcul în ajun sau imediat după. După sărbători, sau în general dupa vacante a fost mai aglomerat şi probabil o să văd iarăşi undeva în ianuarie."

Reţeta pentru a scăpa de 2-3 kilograme este simplă. 

Horaţiu Dumitrescu, managerul unei săli de fitness: "Pentru a pierde în greutate sunt multe modalităţi de antrenament. Venitul la sală trebuie să fie coroborat cu partea nutritivă. Recomandăm minim 2-3 antrenamente pe săptămână." 

Pentru silueta dorită nu trebuie să nu ne înfometăm

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie: "Persoanele fac un heirup alimentar, defapt se înfometează o perioadă mai îndelungată ca să dea un număr de kilograme jos şi în momentul în care vin sărbătorile îşi permit să mănânce absolut orice. Recomandarea mea este să nu ne lăsăm păcăliţi de astfel de diete şoc asupra organismului."

Dacă pierdem rapid kilograme, sunt şanse să le punem la loc la fel de repede. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Sălile de fitness, pline înainte de sărbători. Sfaturi de la specialiști pentru cei care vor să mănânce tot ce poftesc la masa de Crăciun