Antena Meniu Search
x

Video Alimentele care pot face "minuni" pentru sănătate iarna. "Reglează temperatura corpului"

Iarna nu schimbăm doar hainele, ci şi mâncarea pe care o punem pe masă. Temperaturile mici afectează organismul, iar imunitatea poate să scadă în această perioadă. Aşa că ne îmbolnăvim mai des şi ne revenim mai greu. Dar există soluţii. Specialiştii în nutriţie spun că anumite alimente ne pot ajuta să ne menţinem sănătoşi pe timpul iernii. Sfatul e cu atât mai important cu cât, de frica facturilor, tot mai mulţi români fac acum economie la căldură.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 08:59

Vezi și

Poate mai mult decât în alţi ani, românii nu mai deschid centralele atât de uşor. Asta înseamnă că organismul trebuie să se adapteze la temperaturi mai mici în această iarnă. Doar că temperaturile mici înseamnă un stres pentru organism. Iar asta îl predispune la viroze de sezon. Specialiştii spun că putem combate asta chiar cu mâncarea pe care o punem pe masă. 

Dieta de iarnă. Alimente bune pentru sănătate, în sezonul rece

"Ar trebui să conţină vitamine, minerale, proteine şi aşa mai departe", spune Adriana Vlad, nutriţionist. Și dacă vorbim de proteine, carnea are un rol important în dieta de iarnă. "Produsele de origine animală, unde intră carnea şi peştele. Sigur că vă recomand peştele pentru că este foarte bogat în Omega 3 şi acizi graşi benefici pentru sănătate", adaugă Adriana Vlad, nutriţionist.

Variante de alimente numai bune de combătut frigul şi efectele lui sunt pentru toate gusturile. "Slăninuţa este prima. Slăninuţă cu o ceapă roşie, o fripturică cu ceva roşii, o ciorbiţă caldă", este varianta preferată de o femeie. "Eu nu sunt cu carnea. Nu sunt nici vegetarian, nici cu carnea", mărturiseşte, în schimb, un bărbat.

Printre alimentele pregătite de "luptă" împotriva factorilor externi se numără și fructele, de data aceasta cele uscate. "Nucile, migdalele, caju - toate aceste alimente care sunt foarte bogate în nutrienți şi care reglează temperatura corpului", explică Adriana Vlad, nutriţionist.

Tot specialiştii ne recomandă să nu ocolim în această perioadă usturoiul, varza sau carnea de curcan. Acestea conţin vitamina D, esenţială pentru un organism sănătos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Alimentele care pot face "minuni" pentru sănătate iarna. "Reglează temperatura corpului"