Antena Meniu Search
x

Scandal uriaş în Sănătate. Spitale şi clinici private, suspectate de decontări duble

Scandal uriaş în Sănătate. Cinci reţele naţionale de spitale şi clinici private sunt verificate. Există suspiciunea că aceste instituţii private au încasat de două ori costul unei consultaţii sau analize, atât de la pacient, cât şi de la Casa de Sănătate.

Vezi și

Scandal uriaş în Sănătate. Cinci reţele naţionale de spitale şi clinici private sunt verificate. Există suspiciunea că aceste instituţii private au încasat de două ori costul unei consultaţii sau analize, atât de la pacient, cât şi de la Casa de Sănătate. Reprezentanţii spitalelor private spun că o eventuală modificare a legii asigurărilor private de sănătate va duce la scumpirea serviciilor medicale în sistemul privat.

Spitalele sau clinicile private ar fi luat de două ori bani pentru acelaşi serviciu medical. O dată de la pacientul care a plătit consultaţia sau investigaţia medicală şi a doua oară de la Casa Naţională de Sănătate, care-l decontează. Păcăliţi ar fi fost şi pacienţii care au plătit pentru o investigaţie medicală, deşi puteau să aibă acces la ea prin abonamentul pe care clinica privată l-a emis pe numele lor. 

Se pare ca sunt dublari de decontari de cheltuileli în această zonă. Pentru acelaşi tip de intervenţie medicală se plătesc de mai multe ori aceste activităţi. Şi de către privat, şi de către Casa de Sănătate şi deja avem o mare problemă dacă lucrurile sunt în acest fel. (...) Este un profit pe care acea companie îl păstrează. O chestiune ilegală şi imorală faţă de pacienţi pentru că aceşti bani, vă daţi seama, pot fi cheltuiţi acolo unde pacienţii au nevoie, a explicat ministrul Finanţelor.

De cele mai multe ori, bugetul alocat Caselor de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale este epuizat din primele zile ale lunii, iar pacienţii îşi amână analizele, deşi au nevoie urgentă de ele. 

Am avut mai multe discutii cu ministerul de finante, vrem sa eficientizam cheltuirea banului public in zona de sanatate. Am avut reclamatii de decontare dubla si e nevoie sa vedem ce se intampla, a declarat SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii.

Decontările duble NU sunt singura problemă luată în vizor de Ministerul Finanţelor. Eugen Teodorovici susţine că reţelele private nu se pot ocupa şi de asigurarea serviciilor medicale pe care tot ele le prestează. În forma actuală, legea asigurărilor private de sănătate, le permite acest lucru. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă tu eşti cel care asigură, cum poţi să fii şi cel care prestează? Cum e şi în industria auto, cel care asigură, nu vine şi prepară şi maşina pentru că intervine un conflict de interese între cele două, a mai declarat EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanţelor.

Vom introduce in relatia pacient-medic o terta parte. Acel emitent al abonamentului sau asigurarii va trebui sa aiba un comision pentru munca care o face, a explicat EDUARD DOBRE, director executiv PALMED.

Iar comisionul înseamnă o scumpire a serviciilor medicale în sistemul privat, dacă legea asigurărilor private de sănătate va fi modificată. 

Scandalul zdruncină reţeaua privată de sănătate, o alternativă spre care tot mai mulţi români s-au îndreptat în ultimii ani, după ce au fost dezamăgiţi de calitatea serviciilor oferite în spitalele de stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Scandal uriaş în Sănătate. Spitale şi clinici private, suspectate de decontări duble