Antena Meniu Search
x

Scurgeri de oxigen într-un salon COVID din secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș

Un nou incident în spitalele din România. Scurgeri de oxigen s-au produs vineri într-un salon dedicat pacienților bolnavi Covid-19 din secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

de Monica Palade

la 29.10.2021, 17:58

Alerta s-a dat la 112, în care se anunţa incidentul produs în salon. Din fericire, incidentul a fost unul minor şi nimeni nu a fost în pericol. Pacienţii au fost evacuaţi de urgenţă. 

În salon se aflau doi pacienţi bolnavi de Covid care au fost evacuaţi. Una dintre paciente necesita oxigen de la 3 butelii, una dintre butelii având scăpări pe la reductor. Concentraţia de oxigen a fost de de 20.9. 

Ce spun pompierii

"Astăzi, 29.10.2021, la ora 14:35, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "SEMENIC"  al județului Caras-Severin a fost alertat prin apel la 112 (SNUAU) cu privire la producerea unui incident in urma căruia au avut loc scurgeri de oxigen intr-un salon dedicat pacienților bolnavi de Covid-19, din cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Din fericire, incidentul a fost unul minor, fiind necesare masuri de îndepărtare a unor tuburi de oxigen, respectiv de aerisire a salonului cu pricina. In salon se aflau doi pacienți. Aceștia au fost mutati, in siguranță, in mod preventiv, in alte spatii. Măsurătorilor efectuate de către echipajele de pompieri prezente la fata locului au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maxima admisa. 

Din cadrul Detasamentului de Pompieri Caransebes au fost alocate doua autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD. De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanta", se arată în comunicatul ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Scurgeri de oxigen într-un salon COVID din secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș