Antena Meniu Search
x

Video Sistemul sanitar în colaps: 4.500 de medici specialişti ar trebui să fie angajaţi până la finalul acestei luni, dar posturile sunt în continuare blocate

În prag de epidemie de gripă, un spital de copii din Bucureşti ar putea fi nevoit să închidă camera de urgenţe noaptea. Spitalul Gomoiu are nevoie de 76 de asistente, dar posturile sunt blocate. Situaţia este gravă în toată ţara, de altfel. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 04.01.2024, 20:23

Vezi și

Nimeni nu dă ne dă deocamdată un răspuns clar. Chiar astăzi, la începutul şedintei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu le-a cerut celor doi miniştri care ar trebui să deblocheze situaţia, ministrul Finanţelor şi ministrul Sănătăţii, să găsească o soluţie.

Sistemul sanitar în colaps

Sunt 4500 de medici specialişti care ar trebui să intre în sistem la finalul acestei luni, dar posturile sunt în continuare blocate. Ministrul Alexandru Rafila spune că va trimite un nou memorandum pentru 2024, iar ministrul Marcel Boloş spune că nu e nevoie de memorandum, pentru că se poate angaja şi acum acolo unde angajaţii au plecat din sistem prin demisie sau pensionare.

Între timp, în spitale situaţia este critică. Spitalul de Pediatrie Gomoiu din Capitală este în pericol de-a nu mai asigura permanenţa în unitatea de primiri urgenţe pe timp de noapte din lipsă de personal. E nevoie de 76 de asistente doar la camera de gardă, iar în spital fiecare secţie are deficit de medici. Situaţia este similară în toate spitalele din ţară, iar primii care suferă...sunt pacienţii!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Sistemul sanitar în colaps: 4.500 de medici specialişti ar trebui să fie angajaţi până la finalul acestei luni, dar posturile sunt în continuare blocate