Antena Meniu Search
x

Video Speranţa de viaţă în România, mai mică cu şase ani faţă de media la nivel european

Optimismul nu este punctul forte al românilor. O arată cele mai noi date strânse de Institutul de Statistică. Prea puţini dintre noi obişnuiesc să facă sport regulat şi nu suntem foarte atenţi nici la dieta alimentară. Mâncăm mult zahăr şi grăsimi şi nu prea punem în farfurie legume sau fructe. Iar asta se vede mai ales când ajungem la maturitate. Speranţa de viaţă, în ţara noastră, este mai mică cu şase ani faţă de media la nivel european.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.04.2021, 14:29

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În România vorbim de o speranţă de viaţă de 78 de ani şi două luni, cu aproape 6 ani mai mică faţă de nivelul mediu al speranţei de viaţă din restul ţărilor europene. Ţara noastră se află în grupul ţărilor cu cea mai scăzut ă speranţă de viaţă.

Datele vin de la Institutul Naţional de Statistică şi sunt influenţate bineînţeles de mai mulţi factori cum ar fi  regimul alimentar, activitatea fizică şi stilul de viaţă. Dacă ar fi să analizăm speranţa de viaţă între bărbaţi şi femei în ţara noastră, ei bine, femeile trăiesc mai mult. Datele din 2019 arată o speranţă de 72 de ani pentru bărbaţi şi 79 de ani pentru femei.

Ţările cu cea mai mare speranţă de viaţă

Între ţările cu cea mai mare speranţă de viaţă din Uniunea Europeană sunt Spania şi Italia, cu peste 83 de ani, de asemenea Franţa şi Cipru se apropie şi ele de 83 de ani. Cel mai mici valori din Uniunea Europeană la capitolul speranţă de viaţă sunt în Letonia, Lituania şi Bulgaria. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Speranţa de viaţă în România, mai mică cu şase ani faţă de media la nivel european