Antena Meniu Search
x

Spitalul suport Covid din București, fără medici, fără secţii ATI

De aproape o lună România are constant peste 1.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi. Numărul testelor în weekend a fost însă mult mai mic.

de Lorena Rădulescu

la 17.08.2020, 10:51

Vezi și
  • Doar 11 mii de teste în ultimele 24 de ore. 
  • Practic unu din 11 români testaţi a fost pozitiv.

Numărul îmbolnăvirilor a depăşit pragul de 70 de mii potrivit statisticilor oficiale. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, crede însă că în jur de 500.000 de români ar fi trecut deja prin infecția cu noul coronavirus.

În acest context, un medic de la spitalul CFR Witing din Bucureşti rupe tăcerea şi vorbeşte despre condiţiile în care se lucrează acum cu cel mai temut virus. Doctorul Alexandru Gâdea susţine că autorităţile au declarat spitalul suport Covid dar unitatea nu are medici infecționiști, epidemiologi şi nici secții ATI.

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: Ni s-au desfintat la nivel intern toate sectiile. Nu mai avem ATI in conditiile in care starea pacientilor covid se poate deteriora. Daca nu ai ATI ce faci cu ei? Nu avem nici infectionist. Am avut in primele doua saptamani infectionist detasat, de o saptamana nu mai avem. Nu mai avem epidemiolog

Mai mult, medicul spune chiar că pacienţii cu COVID care ajung la CFR Witing sunt în pericol.

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: De trei saptamani de cand suntem asa zis spital suport covid pe hartie. Tratam pacienti, 40 de pacienti sunt zilnic internati. Acesti pacienti sunt intr-o nesiguranta totala.

Dacă starea bolnavilor se agravează spitalul apelează la SMURD pentru transfer. Secţia ATI a fost dotata cu 16 ventilatoare, dar nu funcţionează niciunul.

Dr. chirurg Alexandru Gâdea: Acum sunt trei medici anestezisti. Dintre care doi au comorbiditati care ii impiedica sa faca activitate directa la pacientii covid, dar echipamente avem.

Conducerea Spitalului Witting şi Ministerul Sănătăţii nu au comentat până la această oră situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Spitalul suport Covid din București, fără medici, fără secţii ATI