Video Spitalul de pediatrie din Pitești este plin de copii infectaţi cu Covid. Majoritatea micuților au până în 3 ani
55 de copii sunt internați la Spitalul de Pediatrie din Pitești, diagnosticaţi cu SARS-CoV-2. Medicii au fost nevoiți să mai transforme un etaj în zonă Covid ca să facă față valului de pacienţi. Și ca și cum nu ar fi suficient, s-au îmbolnăvit și 20 de cadre medicale, așa că spitalul a cerut personal de la alte unități spitalicești.
Două etaje ale Spitalului de Pediatrie din Pitești sunt acum pentru pacienți infectaţi cu COVID, iar alte două, pentru suspecți. Chiar şi aşa, locurile nu par de ajuns.
Tudor Ionescu, managerul Spitalului de pediatrie Pitești: Dacă până acum veneau şi îi diagnosticam noi, acum majoritatea vin deja pozitivi cu acuzele fiecăruia şi cei mai mulţi cu criterii de internare.
Copiii internați au vârste între trei luni şi trei ani
Cei mai mulți dintre copiii internați au vârste între trei luni şi trei ani. Pentru cei de vârste mai mari, părinții, în mare parte, refuză internarea și îi tratează acasă. Medicii trag un semnal de alarmă, mai ales că şi multe cadre medicale sunt infectate.
- Octavian Jurma, după recordul de cazuri de Covid-19: "Vom vedea, probabil, peste 50.000 de cazuri pe zi. Bolnavii...
- Marea Britanie caută voluntari, tineri sănătoși cu vârste între 18 și 30 de ani, care să se îmbolnăvească...
- Recuperarea uimitoare a unei femei cu COVID care i-a scris soțului ei câte o scrisoare în fiecare zi petrecută pe...
Tudor Ionescu, managerul Spitalului de pediatrie Pitești: La cel mai mic simptom să nu meargă în colectivitate, să se testeze precoce, să ştie cu ce au de-a face, pentru a nu răspândi mai mult. Majoritatea simptomelor sunt febră, mialgii, disfagii, cefalee.
Asistenți medicali detașați la Pediatrie
5 asistenți medicali vor fi detașati la secţia de pediatrie ca să le țină locul celor bolnavi. Spitalul are în dotare 60 de locuri pentru copii și 50 de locuri pentru aparținătorii acestora. Pentru a evita supraaglomerarea spitalui, părinţii trebuie să aibă grijă cum îi protejează pe cei mici.
"Cu mască, îi spălăm foarte des pe mâini cu dezinfectant, îi ţinem departe de locurile de joacă, departe de aglomeraţie, nu-i luăm la supermarket. Şi la şcoală şi la grădiniţă sunt testaţi. Chiar mâine trebuie să ducem testul covid pentru cel de la grădiniţă, şi la şcoală la fel", spune o mamă.
Astăzi reîncepe testarea elevilor în școli.
În județul Argeș au ajuns peste 300 de mii de teste ce vor fi folosite la testarea acestora.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰