Antena Meniu Search
x

Video Spitalul groazei din Reşiţa a devenit "spitalul speranței". După 100 de zile de muncă, voluntarii au realizat imposibilul

După ce în urmă cu doar câteva săptămâni reprezenta un coşmar pentru orice pacient care îi călca pragul, "spitalul groazei" din Reşiţa s-a transformat acum într-o unitate modernă şi este pregătit să primească noi pacienţi Covid.

de Vali Popovici

la 22.09.2021, 08:28

Vezi și

După 100 de zile de muncă, s-a realizat imposibilul: voluntarii, cu material și bani proveniți aproape în totalitate din donații și cu multă muncă, au reabilitat întreaga clădirea Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Liliana Gherle – iniţiatoarea proiectului: Am reuşit oameni buni! Am reuşit imposibilul. Acel imposibil care astăzi se vede - este un mare şi real posibil. Datorită vouă tuturor. Şi vă mulţumesc.

Pereții au fost rași până la cărămidă, au fost schimbate ușile și ferestrele, dar şi instalația sanitară și cea electrică şi a fost schimbat mobilierul în fiecare salon.

În total, peste 120 de încăperi au o nouă față. 

Pe acelaşi subiect

Pompierii, polițiștii și jandarmii au lucrat cot la cot cu voluntarii și angajații spitalului

Primii care au răspuns apelului au fost instituțiile de forță, care au adoptat câte unul sau mai multe salone pentru a le reabilita. Pompierii, polițiștii și jandarmii au lucrat cot la cot cu voluntarii și angajații spitalului. Acestora li s-au alăturat cadrele medicale, dar şi studenţii aflaţi în practică.

Rahela Constantin – șef secție: Totul a devenit realizabil cu ajutorul comunităţilor şi a tuturor oamenilor care au luat parte la această bine-facere. În spitalul reabilitat au ajuns deja primii pacienți covid, care sunt tratați acum în condiții mult mai bune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Spitalul groazei din Reşiţa a devenit "spitalul speranței". După 100 de zile de muncă, voluntarii au realizat imposibilul