Antena Meniu Search
x

Video Spitalul Judeţean Focşani a avut doi directori pentru o perioadă scurtă de timp. Managerul demis şi-a recâştigat funcţia la tribunal

Pentru o scurtă perioadă de timp, Spitalul Judeţean Focşani a avut doi directori! Şi asta pentru că fostul manager, demis în clipa în care spitalul a devenit focar de coronavirus, şi-a recâştigat funcţia la tribunal. Nu e o hotărâre definitivă, dar asta nu l-a împiedicat să se reinstaleze cu de la sine putere. Iar cea care l-a înlocuit vreme de câteva luni s-a trezit revocată din funcţie de Ministerul Sănătăţii.

de Adrian Obreja

la 02.04.2021, 15:49

Spital cu doi manageri în Focşani Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Justiţia a dat câştig de cauză fostului manager. Aşa că, profitând că actuala directoare a Spitalului Judeţean Focşani este plecată din oraş, s-a reinstalat - pur şi simplu - în birou, fără pic de eleganţă.

 Codruța Neagu, manager rămas fără funcţie: L-am rugat să aştepte să putem rezolva împreună, ca doi oameni maturi această problemă, am fost refuzată, dumnealui a intrat în birou prin efracţie. A spart uşile, a schimbat yalele.

Cristi Bălosu, membru CA: El s-a prezentat în spital având un printscreen. A montat camere, a schimbat șefa de la resurse, a semnat documente, a semnat mapa managerului, a comis o serie de abuzuri. 

Reporter: Ce tipuri de documente aţi semnat?

Pe acelaşi subiect

Constantin Mîndrilă, managerul demis: Mapa instituţiei a fost semnată de mine în baza încheierii Curţii de Apel Galaţi.

Constantin Mîndrilă a fost demis anul trecut şi - pentru că s-a considerat nevinovat - s-a adresat instanţei. A câştigat, însă decizia nu este definitivă, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a contestat-o deja. Cu toate acestea, în mod inexplicabil, aceeaşi instituţie a transmis ordinul repunerii în funcţie a lui Mîndrilă, dar şi de revocare a actualei directoare. Şi asta pentru că membrii Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean au trimis o sesizare la Ministerul Sănătăţii, în care susţineau că - în perioada 24-30 martie - conducerea instituţiei a comis o serie de ilegalităţi. Însă demiterea actualei directoare s-a făcut fix în momentul în care Constantin Mîndrilă a revenit la conducerea spitalului.

Constantin Mîndrilă - actual manager: Probabil că un funcționar de la minister, dintr-o eroare, a înregistrat ordinul cu data de 30. Probabil că vor îndrepta această eroare și ordinul respectiv îl va antedata cu data de 23.

Actualul manager a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare

În orice caz, nu este singurul scandal în care a fost implicat Constantin Mîndrilă. În anul 2005, actualul manager al Spitalului Judeţean Focşani a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru furt de conserve din rezervele statului destinate sinistraţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Spitalul Judeţean Focşani a avut doi directori pentru o perioadă scurtă de timp. Managerul demis şi-a recâştigat funcţia la tribunal