Video

Spitalul Judeţean Focşani a avut doi directori pentru o perioadă scurtă de timp. Managerul demis şi-a recâştigat funcţia la tribunal

De Adrian Obreja.
Publicat: 02.04.2021, 15:28.
Actualizat: 02.04.2021, 15:49

Pentru o scurtă perioadă de timp, Spitalul Judeţean Focşani a avut doi directori! Şi asta pentru că fostul manager, demis în clipa în care spitalul a devenit focar de coronavirus, şi-a recâştigat funcţia la tribunal. Nu e o hotărâre definitivă, dar asta nu l-a împiedicat să se reinstaleze cu de la sine putere. Iar cea care l-a înlocuit vreme de câteva luni s-a trezit revocată din funcţie de Ministerul Sănătăţii.

Spital cu doi manageri în Focşani

Justiţia a dat câştig de cauză fostului manager. Aşa că, profitând că actuala directoare a Spitalului Judeţean Focşani este plecată din oraş, s-a reinstalat - pur şi simplu - în birou, fără pic de eleganţă.

Codruța Neagu, manager rămas fără funcţie: L-am rugat să aştepte să putem rezolva împreună, ca doi oameni maturi această problemă, am fost refuzată, dumnealui a intrat în birou prin efracţie. A spart uşile, a schimbat yalele.

Citește și:

Cristi Bălosu, membru CA: El s-a prezentat în spital având un printscreen. A montat camere, a schimbat șefa de la resurse, a semnat documente, a semnat mapa managerului, a comis o serie de abuzuri.

Reporter: Ce tipuri de documente aţi semnat?

Constantin Mîndrilă, managerul demis: Mapa instituţiei a fost semnată de mine în baza încheierii Curţii de Apel Galaţi.

Constantin Mîndrilă a fost demis anul trecut şi - pentru că s-a considerat nevinovat - s-a adresat instanţei. A câştigat, însă decizia nu este definitivă, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a contestat-o deja. Cu toate acestea, în mod inexplicabil, aceeaşi instituţie a transmis ordinul repunerii în funcţie a lui Mîndrilă, dar şi de revocare a actualei directoare. Şi asta pentru că membrii Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean au trimis o sesizare la Ministerul Sănătăţii, în care susţineau că - în perioada 24-30 martie - conducerea instituţiei a comis o serie de ilegalităţi. Însă demiterea actualei directoare s-a făcut fix în momentul în care Constantin Mîndrilă a revenit la conducerea spitalului.

Constantin Mîndrilă - actual manager: Probabil că un funcționar de la minister, dintr-o eroare, a înregistrat ordinul cu data de 30. Probabil că vor îndrepta această eroare și ordinul respectiv îl va antedata cu data de 23.

Actualul manager a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare

În orice caz, nu este singurul scandal în care a fost implicat Constantin Mîndrilă. În anul 2005, actualul manager al Spitalului Judeţean Focşani a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru furt de conserve din rezervele statului destinate sinistraţilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.