Antena Meniu Search
x

Video Statul pe telefon în poziție incorectă, sursa durerilor supărătoare de gât și de spate. Sfaturile specialiștilor

Statul pe telefon dăunează grav coloanei vertebrale. E concluzia la care au ajuns medicii, după ce au descoperit că atunci când ne aplecăm prea mult capul - cum facem când ne uităm la ecran - putem dezvolta dureri severe de gât şi spate. E un obicei pe care-l avem aproape toți. Există însă și soluții ca să ne reglăm postura.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 12.09.2021, 16:20

Vezi și

Cinci kilograme cântărește capul uman, atunci când stăm drepți. Cu cât îl înclinăm mai mult, greutatea lui poate crește și de șase ori. O povară care presează coloana vertebrală. Poziția nefirească apare cel mai des atunci când stăm cu nasul în telefon. 

În era tehnologiei, nu există un loc în care să nu vedem pe cineva absorbit de un device inteligent. Pe stradă, la terase și la birou, toţi stau aplecați spre telefon. În acele momente, coloana cervicală suferă mult, spun specialiștii.

Prof. dr. Elena Căciulan, kinetoterapeut: Aceste mișcări repetitive pe care eu le fac nu vor fi decât foarte dăunătoare pentru corpul meu, pentru colonana mea.

Dr. Camelia Căpușan, medic neuorolog: În condițiile în care stăm într-o poziție nefirească... Fără ca noi să ne dăm seama, antrenează o tulburare de statică a coloanei vertebrale.

Pe acelaşi subiect

Așa pot să apară în special dureri de spate și de cap. Iar în timp, degenerarea severă a coloanei. Ce trebuie să facem ca să ne ferim de toate aceste consecințe?

Riscăm probleme supărătoare cu spatele

Prof. dr. Elena Căciulan, kinetoterapeut: Întotdeauna vom avea o poziție trunchi, coapsă, gambă, 90 de grade, să încercăm să rămânem în această poziție. Să fiu atent cum dorm, cum stau la volan, să fiu atent cum stau la birou, să fiu atent cum stau la televizor.

Dacă vrem să evităm problemele supărătoare de spate, medicii recomandă 15 minute de gimnastică, în fiecare zi. Iar dacă simțim durere atunci când încercăm să ne îndreptăm capul și trunchiul, indicat e să apelăm la un fizioterapeut.

Prof. dr. Elena Căciulan, kinetoterapeut: Putem să avem un tratament medicamentos, tratament de electroterapie, putem să facem masaj, putem să facem terapie manuală.

E important deopotrivă să avem grijă de greutatea noastră și să ne hidratăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Statul pe telefon în poziție incorectă, sursa durerilor supărătoare de gât și de spate. Sfaturile specialiștilor