Antena Meniu Search
x

STUDIU. Imunitatea naturală, dobândită prin trecerea prin boală, este mai puternică împotriva COVID decât cea obţinută prin vaccinare

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) anunţă că imunitatea naturală a oferit o protecție mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile, în timpul valului Delta.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 22:17

STUDIU. Imunitatea naturală, dobândită prin trecerea prin boală, este mai puternică împotriva COVID decât cea obţinută prin vaccinare
- Profimedia

CDC a publicat, miercuri, rezultatul unui studiu care arată că, în timpul valului Delta, persoanele care au contractat anterior COVID-19 au avut mai multă protecție împotriva virusului decât cei care au fost vaccinați.

"Înainte de varianta Delta, vaccinarea Covid-19 a dus la o protecție mai bună împotriva unei infecții ulterioare decât supraviețuirea unei infecții anterioare", a declarat epidemiologul Benjamin Silk pentru Wall Street Journal. 

"Când ne uităm la vara și toamna lui 2021, când Delta a devenit predominantă în această țară, totuși, supraviețuirea unei infecții anterioare oferă acum o protecție mai mare", mai spune specialistul CDC.

Cercetările anterioare sugerează că vaccinarea după o infecție cu COVID poate oferi protecție suplimentară împotriva virusului.

Pe acelaşi subiect

Vaccinarea obligatorie, o "prostie"?

Descoperirile sunt semnificative și se potrivesc cu cercetările științifice recente din Israel, care au arătat că infecția anterioară cu COVID-19 a oferit o protecție mai durabilă și mai robustă decât vaccinurile împotriva variantei Delta.

În urma studiului din Israel, oameni de știință proeminenți au susținut că faptul că imunitatea naturală a oferit mai multă protecție decât vaccinurile a făcut ca vaccinarea obligatorie să fie neștiințifică și lipsită de etică.

"Trecerea prin boală oferă o imunitate mai bună decât vaccinurile, așa că vaccinarea obligatorie nu e doar o prostie d.p.d.v. științific, e și discriminatorie și lipsită de etică", a scris Martin Kulldorff, profesor epidemiolog și biostatistician la Harvard Medical School.

În ciuda protecției oferite de infecția anterioară cu COVID, mulți oficiali publici și țări au fost reticente în a recunoaște imunitatea naturală. Anunțul CDC că infecția anterioară a oferit mai multă protecție decât vaccinarea împotriva variantei Delta va alimenta, probabil, apelurile pentru a renunţa la vaccinarea obligatorie, scriu jurnaliștii WSJ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » STUDIU. Imunitatea naturală, dobândită prin trecerea prin boală, este mai puternică împotriva COVID decât cea obţinută prin vaccinare