Antena Meniu Search
x

Suspiciuni de malpraxis la Sibiu. O fostă asistentă acuză că, în timpul pandemiei, 13 bolnavi Covid ar fi fost legaţi, sedaţi şi au murit sufocaţi

Un dosar deschis pentru Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, bate pasul pe loc! Cazul vizează personalul medical al unităţii, care nu şi-ar fi tratat cum trebuie anumiţi pacienţi. Procurorii care se ocupă de dosar anunţă că sunt în impas, deoarece nu găsesc specialişti care să verifice eventualele situaţii de malpraxis din anul 2021, atunci când ne aflam în plină pandemie de Covid -19.  

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 08:16

Vezi și

Pandemia a lăsat urme adânci pentru cei care au avut neşansa să ajungă în spital în perioada Covid 19. În acea perioadă, medicii au fost cei care au lucrat la foc continuu. Atunci, o fostă asistentă a Spitalului Județean din Sibiu a declarat că a omorât oameni prin tratamentele aplicate bolnavilor de Covid 19.

Bogdan Dancu, procuror: Am ajuns la la concluzia că se impun a fi efectuate rapoarte de expertiză medico-legale, pentru a stabili cert existenţa sau inexistenţa unor cazuri de marplaxis.

Deşi încă mai exista această suspiciune, asistenta medicală afirma, în acea perioadă, că pacienţii diagnosticaţi cu Covid 19, care erau în stare gravă au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, iar astfel au murit sufocați. Acum, după trei ani, adevărul încă nu a ieşit la iveală.

Bogdan Dancu, procuror: Experitiza va fi efectuată evident pe acte. 

Pe acelaşi subiect

Asistenta care a dezvăluit ororile, pusă sub acuzare

În prezent, asistenta care a dezvăluit ororile din acea perioadă, a fost pusă sub acuzare. Cu toate acestea, dosarul de pe Secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, bate pasul pe loc.

Bogdan Dancu, procuror: Avem persoane, medici cu un anumit grad grad profesional, care nu pot fi verificaţi din punct de vedere al malpraxisului decât de alţi medici cu statut superior.

Dosarul ATI vizează 13 pacienţi care ar fi murit de Covid 19. Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a stabilit că bolnavii nu ar fi decedat ca urmare a acţiunilor cu intenţie directă sau indirectă, totuşi, nu exclud posibilitatea existenţei unei neglijenţe medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Suspiciuni de malpraxis la Sibiu. O fostă asistentă acuză că, în timpul pandemiei, 13 bolnavi Covid ar fi fost legaţi, sedaţi şi au murit sufocaţi