Antena Meniu Search
x

Terapia Virgil Pruteanu, premiată și cunoscută în întreaga țară

ARTICOL PUBLICITAR. Virgil Pruteanu este un chiropractician certificat, avizat de Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară. Este cunoscut pentru mâinile sale de aur, care au contribuit la ameliorarea și eliminarea durerilor și problemelor de sănătate ale multor oameni.

Terapia Virgil Pruteanu, premiată și cunoscută în întreaga țară (P)
Terapia Virgil Pruteanu, premiată și cunoscută în întreaga țară (P)

A făcut primii pași în învățarea terapiilor naturale în urmă cu mai bine de 20 ani, s-a școlit în toate colțurile lumii și apoi a decis să-și deschidă un cabinet de chiropractică în țara sa natală.

Munca sa nu a fost însă recunoscută numai de miile de români și străini care au fost mai mult decat mulțumiți de rezultatele terapiilor sale, ci și de autorități: La sfârșitul anului care tocmai s-a încheiat, Virgil Pruteanu a câștigat „Premiul special pentru inovații în sănătate” în cadrul galei Topul Național al Firmelor Private din România.

Ce este terapia Virgil Pruteanu?

Terapia Virgil Pruteanu constă într-un cumul de terapii interconectate, ce sunt aplicate în funcție de diagnosticul fiecărui pacient.

Este o metodă naturală de tratament derivată din medicina holistica japoneză, cu puternice influențe din chiropractică și osteopatie, folosită pentru ameliorarea durerii, creșterea mobilității, îmbunătățirea capacității de coordonare a mișcărilor și menținerea echilibrului.

Tehnicile presupun manipularea țesutului moale și a coloanei vertebrale. Practica include ajustări și exerciții de reabilitare sau reeducare, majoritatea fiind realizate manual.

„Terapia mea se bazează pe prevenirea, diagnosticul și tratamentul alterărilor sistemului neuro-musculo-scheletic prin manipulări efectuate pe diverse părți ale corpului, inclusiv coloana vertebrală și pelvis. Aceste alterări, adesea dureroase, sunt numite subluxații,” a fost definiția folosită de Virgil Pruteanu pentru a descrie această terapie.

Una dintre caracteristicile definitorii ale acestei metode de terapie este folosirea terapiei personalizate, în cazul fiecărui pacient. Specialistul trebuie să ia în calcul diverse elemente înainte de a propune o soluție de tratament, cum ar fi postura, dieta, condițiile de mediu, nivelul de stres și diverse aspecte legate de stilul de viață al pacientului.

Reamintim că acești profesionisti, chiropracticienii, sunt singurii practicanţi ai sănătăţii naturale aprobaţi de Comitetul Olimpic Internaţional şi Organizatia Mondială a Sănătăţii încă din anii ’90.

În ce cazuri poate fi utilă terapia Virgil Pruteanu?

Terapia lui Virgil Pruteanu vizează în primul rând coloana vertebrală, deci implicit și sistemul nervos central. Întrucât acesta din urmă dirijează funcționarea corpului, felul în care cele două operează împreună este esențial pentru organismul uman.

Avand in vedere acestea, nu ar trebui să ne mire că aproximativ 90% dintre sportivii de performanță de pe planetă recurg la această terapie. De altfel, Virgil Pruteanu a fost timp de 5 ani fizioterapeutul lotului olimpic de haltere și lucrează în prezent cu diverși campioni din diverse discipline precum înot, haltere, arte martiale și așa mai departe.

Chiropractica este o terapie medicală recunoscută în peste 40 de țări. Specialistul îi avertizează pe cei interesați de această terapie să apeleze numai la terapeuți certificați, pentru a preveni eventualele neplăceri.

Mesaj de la Virgil Pruteanu la început de 2021

Cu toate că a fost un an plin de încercări, Virgil Pruteanu a ținut să le transmită tuturor românilor un mesaj optimist pentru 2021:

„Dragii mei, lăsăm în urmă un an greu. Un adevărat moment de cumpănă pentru omenire ce ne-a răpit certitudinile, liniștea și, din păcate, multora dintre noi, persoane iubite.

Cu toate acestea, ceea ce vreau să vă doresc pentru noul an, în afară de sănătate și liniște, este optimismul! Să pășim în noul an mai conștienți, mai atenți la prioritățile noastre și cu speranța și credința că va fi un an mai bun. Să ne facem timp pentru noi, să ne reconectăm cu sufletul și corpul nostru, să fim mai prezenți și mai calmi!

Eu vă mulțumesc pentru că îmi sunteți aproape, pentru că prin voi pot oferi ceea ce am eu mai bun și vă aștept, începând de astăzi, la cabinet, cu aceleași măsuri drastice de igienă și siguranță.” a fost mesajul publicat de Virgil Pruteanu pe pagina sa de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Terapia Virgil Pruteanu, premiată și cunoscută în întreaga țară