Antena Meniu Search
x

Testele Covid-19 anale, obligatorii în China pentru cetățenii străini. Condițiile anunțate de chinezi

Testele anale pentru depistarea Covid-19 sunt obligatorii în China pentru străinii care sosesc în țară relatează The Times. Cu toate acestea un reprezentant al departamentul de control epidemiologic din districtul Daxing din Beijing susține că nu sunt obligatorii pentru toate sosirile internaționale în țară și că măsura vizeaza orașe precum Beijing și Shanghai.

De Redactia Observator la 04.03.2021, 14:37
Testele Covid-19 anale, obligatorii în China pentru cetățenii străini. Condițiile anunțate de chinezi
Test Covid în China - Profimedia
  • Controversatele teste anale făcute de China pentru depistarea Covid-19 îi deranjează pe cetățenii străini.
  • Testele nu sunt exclusive pentru străini.
  • Străinii s-au plâns că sunt supuși unor traume psihologice și au pus la îndoială necesitatea lor.
  • Tokyo a cerut Chinei să înceteze să le mai facă teste anale pentru Covid-19 cetățenilor japonezi.

China face testele anale pentru depistarea Covid-19 obligatorii pentru cetățenii străini, în ciuda reclamațiilor primite din partea mai multor țări care consideră practica una umilitoare, relatează The Times. Reuters notează că măsura vizează câteva orașe precum capitala Beijing, Shanghai și Qingdao. Aici pentru anumiți cetățeni internaționali se impune și un test anal pe lângă testele clasice, cu prelevare de probe din nas și gât. 

Potrivit presei de stat chineze, cetățenii străini care vin din zone focar sau cei care sunt depistați pozitiv la Covid pe aeroportul din Beijing trebuie să facă și un test anal. În Shanghai trebuie sa facă test anal obligatoriu toți străinii dacă la bordul avionului au fost găsite pozitiv mai mult de 5 persoane.

Citește și:

Testele nu sunt exclusive pentru străini. În ianuarie, în anumite orașe testele anale au fost făcute și unui segment nespecificat din populația locală. Guvernul japonez a criticat procedura spunând că cetățenii săi au fost supuși unei practici umilitoare. Publicația Vice a scris luna trecută, citând o sursă anonimă, că autoritățile chineze au folosit „din greșeală” teste anale pentru depistarea Covid-19 pe diplomații americani. Chinezii au negat informațiile. Potrivit experților chinezi, testele anale sunt mai eficiente deoarece virusul rămâne mai mult timp în probele de fecale decât în secrețiile din nas și gât. 

Citește și:

Ce sunt testele anale pentru depistarea Covid 

Centrul chinez pentru controlul bolilor spune că testul se realizează cu un instrument steril, asemănător bețișoarelor de urechi, introdus 3-5 cm în anus și rotit ușor. Doctorii chinezi susțin că aceste teste au un grad mai mare de acuratețe pentru că urmele coronavirusului rămân în anus mai mult timp decât în căile respiratorii, relatează Reuters.  Cu toate acestea, un test anal pozitiv nu înseamnă și că acea persoană poate răspândi virusul. 

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Testele Covid-19 anale, obligatorii în China pentru cetățenii străini. Condițiile anunțate de chinezi