Ți-e frică de demență? Renunță la mezeluri! Cum rămâne cu carnea roșie - studiu Harvard
Dacă te temi de demență, boala care pare că pândește la tot mai multe colțuri, o schimbare simplă, cum ar fi renunțarea la mezeluri și înlocuirea lor cu fasole, nuci sau tofu, înseamnă o micșorare a riscului de boală cu aproape un sfert, arată un studiu recent.
Cercetarea realizată la Harvard este una dintre cele mai ample din domeniu, aceasta presupunând monitorizarea a 130.000 de persoane timp de 43 de ani, relatează The Telegraph.
Iar rezultatele cercetării ar trebui să ne taie din apetitul pentru mezeluri: doar două porţii de carne roșie procesată pe săptămână cresc riscul de demenţă cu 14% față de consumul a trei porții pe lună.
Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰