Antena Meniu Search
x

Video Tratamentul anti-cancer care a salvat bolnavi în faza terminală. Un pacient de 77 de ani, cu metastaze, s-a vindecat complet după ce medicii nu-i dădeau prea multe şanse

Viaţa a zeci de mii de oameni ar putea fi prelungită de un nou tratament pentru cancer. Leacul, un cocktail de medicamente pentru imunoterapie, promite să reducă şi chiar să distrugă tumorile la cap sau la gât, chiar şi pentru pacienţii aflaţi în fază terminală. În Statele Unite, acceaşi combinaţie de medicamente este folosită de 6 ani în tratartea formelor avansate de cancer de piele.

de Redactia Observator

la 05.11.2021, 09:04

Vezi și

Nivolumab şi Ipilimumab sunt medicamente, care combinate, învaţă sistemul imunitar al pacienţilor aflaţi în fază terminală să distrugă celulele canceroase. Este administrat pacienţilor cu tumori la cap şi la gât, care au peste 18 ani şi pentru care nu există o soluţie chirurgicală. 

Citește și: Cum să-ți îngrijești mâinile iarna: sfaturi utile pentru sezonul rece

Nivolumab și ipilimumab au arătat o rată îmbunătăţită de supravieţuire faţă de alte terapii. Combinaţia a dat şi un răspuns promiţător şi în ce priveşte menţinerea acestor rezultate pe termen lung.  

Descoperirea ar putea prelungi şi chiar salva viaţa a zeci de mii de oameni în fiecare an. Dă speranţe cazul unui bărbat de 77 de ani din Marea Britanie, diagnosticat cu cancer de gât în ​​2017, cu metastaze, căruia i s-a spus că şansele de supravieţuire sunt reduse. După opt săptămâni de la începerea tratamentului cu această combinaţie de medicamente, tumora din gât a fost distrusă, iar săptămâna trecută, s-a bucurat de o croazieră pe mare. John este un alt pacient căruia combinaţia de medicamente i-a prelungit viaţa.  

Pe acelaşi subiect

John, pacient: Nu ştiam nimic despre imunoterapia în cazul cancerului în momentul diagnosticului. Am fost încântat pentru ce era ceva nou şi azi sunt încă aici, deşi nu am crezut că acest lucru poate fi posibil.   

În prezent, jumătate dintre cei diagnosticaţi cu astfel de tumori mor. Ca în toate tipurile de cancer, oamenii ajung prea târziu la medic. În stadii incipiente, rata de supravieţuire poate fi şi de 80%-90%. 

Tratamentul anti-cancer care ar putea salva vieţi

Vinidh Paleri, medic Fundaţia Regală Marden Londra: Este foarte clar că, în cazul pacienţilor cu metastaze şi care s-au răspândit, pot fi folosite aceste imunoterapii care să le prelungească viaţa. Din păcate, nu se întâmplă în cazul tuturor pacienţilor, dar în marea majoritate dintre cazuri am avut rezultate mai bune decât în urmă cu cinci ani. 

Un dezavantaj al acestei terapii revoluţionare este preţul destul de ridicat. În Statele Unite, costul unei terapii complete este de aproape 300.000 de dolari. 

Cazuri diagnosticate anual cancer gât şi cap: 900.000 la nivel mondial, 900.000 de oameni sunt diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer la gât sau la cap.  Decese anuale cancer gât şi cap: 400.000 mor din cauza acestor afecţiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Tratamentul anti-cancer care a salvat bolnavi în faza terminală. Un pacient de 77 de ani, cu metastaze, s-a vindecat complet după ce medicii nu-i dădeau prea multe şanse