Meniu
Search
x

Trei noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România

Trei noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, anunţă, marți, Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre trei bărbaţi din Bucureşti, starea lor de sănătate fiind bună.

De Redactia Observator la 28.06.2022, 18:56

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre trei bărbaţi cu vârste de 24 de ani, 33 de ani şi 38 de ani. Toţi sunt din Bucureşti. Starea lor de sănătate este bună şi se află în izolare. Un pacient este inernat la spital, ceilalți doi se află la domiciliu. 

Până în acest moment, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 9 pacienţi.

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022

România a confirmat, luni, 13 iunie, primul caz de variola maimuţei. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul ar fi început să se simtă rău de săptămâna trecută şi ar fi ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Acesta a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.

Pe acelaşi subiect

Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei. Acesta a fost internat după ce s-a prezentat la spital în cursul zilei de duminică spre luni cu simptome specifice. Le-a spus medicilor că simptomele au debutat în urmă cu 4-5 zile.

Ce este variola maimuței și care sunt simptomele

Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Se transmite prin contact apropiat şi poate fi controlată relativ uşor prin măsuri precum autoizolare şi igienă.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Virusul nu se transmite precum COVID-19, susțin experții. Variola maimutei nu se răspândește în mod normal cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intra în organism prin piele lezată, tract respirator, ochi, nas sau gură; și prin fluide corporale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Trei noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România