Tulpina britanică a coronavirusului afectează diferit persoanele infectate. Lista simptomelor

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 31.01.2021, 18:44.
Actualizat: 31.01.2021, 18:44

Persoanele infectate cu tulpina britanică a noului coronavirus sunt mai predispuse să aibă simptome de tuse, dureri de gât și oboseală,dar sunt mai puțin susceptibile să-și piardă simțul gustului sau mirosului, arată un sondaj efectuat pe mii de bolnavi, în Marea Britanie.

Tulpina britanică a coronavirusului afectează diferit persoanele infectate. Lista simptomelor

Tulpina britanică a coronavirusului afectează diferit persoanele infectate. Lista simptomelor

Profimedia Images

Varianta, identificată în sud-estul Angliei în luna decembrie 2020, este mult mai contagioasă și ar putea fi asociată cu o mortalitate mai mare, deși datele care sugerează o creștere a ratei mortalității sunt încă incerte.

Institutul Național de Statistică al Marii Britanii (ONS) a anunțat că au fost observate simptome ușor diferite la pacienții infectați cu tulpina britanică și cei care au noul coronavirus.

„Pierderea gustului și pierderea mirosului au fost semnificativ mai puțin frecvente în contaminările cu tulpina britanică”, a spus ONS după o analiză efectuată pe teritoriul Marii Britanii, în perioada 15 noiembrie 2020 și 16 ianuarie 2021, transmite Reuters.

Un rezultat al testului PCR „triplu pozitiv” indică faptul că cineva are COVID-19, dar nu varianta britanică.

„Alte simptome au fost mai frecvente în noile variante pozitive, iar acestea au fost cu precădere simptomele de tuse, dureri de gât, oboseala, dureri musculare și febră”, a spus ONS.

Analiza ONS face parte dintr-un studiu pe termen lung pentru urmărirea coronavirusului la populaţia din Marea Britanie, realizat în comun cu Public Health England, Universitatea din Oxford şi Universitatea din Manchester.

18 cazuri cu noua tulpină britanică în România

18 cazuri de infecţie cu noua tulpină din Marea Britanie au fost depistate pe teritoriul României, în diferite regiuni ale țării. Cele mai recente, zece la număr, au fost descoperite la persoane testate în perioada 13-21 ianuarie 2021.

Noua mutaţie a virusului SARS-Cov-2, care face ravagii în Barea Britanie, a fost confirmată pentru prima dată în România, pe 8 ianuarie.

Un raport al Departamentului de Sănătate britanic arată că noua tulpină de Covid nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.