Antena Meniu Search
x

Un cocktail cu anticorpi produs de Roche și Regeneron s-a dovedit a fi eficient în cazul pacienților infectați cu Covid-19

Un cocktail cu anticorpi dezvoltat de companiile farmaceutice Roche, din Elveţia, şi Regeneron, din Statele Unite, s-a dovedit a fi eficient în cazul pacienților infectați cu Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.03.2021, 16:03

O asistenta medicală își aranjează costumul de protecție, într-o secție Covid
Un cocktail cu anticorpi produs de Roche și Regeneron s-a dovedit a fi eficient în cazul pacienților infectați cu Covid-19 - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta
  • Medicamentul conține anticorpi casirivimab și imdevimab.
  •  

Datele unui studiu citat de Reuters arată că medicamentul cu anticorpi a redus cu 70% spitalizările sau decesele, în comparație cu un placebo administrat pacienților cu COVID-19 nespitalizați.

Cocktailul a redus inclusiv durata simptomelor la bolnavii Covid

Medicamentul, format din anticorpi casirivimab și imdevimab, dezvoltat de Regeneron cu ajutor financiar din partea guvernului SUA, a îndeplinit, de asemenea, toate obiectivele secundare cheie în studiul de fază III cu 4.567 de participanți, inclusiv reducerea duratei simptomelor la 10 zile de la 14, a spus Roche.

Roche, care produce medicamentul la uzinele din California și care este responsabilă pentru vânzările în afara Statelor Unite, și Regeneron așteaptă vânzări de sute de milioane de dolari în 2021, 260 de milioane venind doar din partea Guvernului SUA în primul trimestru. 

„Noile infecții continuă să crească la nivel global, cu peste trei milioane de cazuri raportate săptămâna trecută, astfel încât acest cocktail de anticorpi poate oferi speranța unei noi terapii pentru pacienții cu risc ridicat - în special în lumina dovezilor recente care arată că casirivimab și imdevimab sunt eficiente împreună împotriva variantei cheie emergente”, a declarat directorul medical Roche, Levi Garraway.

2 milioane de doze anual, promise de Roche și Regeneron

Roche a a mai precizat că, împreună cu Regeneron, pot produce mai mult de 2 milioane de doze anual.

Cocktailul, despre care datele arătau anterior, a fost eficient împotriva tulpinilor Covid-19, are aprobare de urgență în Statele Unite și a fost autorizat în Europa pentru a fi utilizat la pacienții care nu sunt spitalizați. 

Fostul președinte american Donald Trump a primit tratamentul când a fost infectat cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Un cocktail cu anticorpi produs de Roche și Regeneron s-a dovedit a fi eficient în cazul pacienților infectați cu Covid-19