Antena Meniu Search
x

Un nou vaccin anti-Covid ar putea apărea până la sfârșitul anului. Serul este dezvoltat de GlaxoSmithKline și Sanofi

GlaxoSmithKline este în curs de a lansa pe piață un nou vaccin împotriva Covid-19, până la sfârșitul anului, datorită rezultatelor pozitive din studiile timpurii care vor permite formulei să intre în studii în câteva săptămâni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.05.2021, 15:37

Sticlă mică de vaccin coronavirus cu seringă și fundalul logo-urilor Sanofi și Glaxo Smith Kline
Un nou vaccin anti-Covid ar putea apărea până la sfârșitul anului. Serul este dezvoltat de GlaxoSmithKline și Sanofi - Profimedia Images
  • Vaccinul GSK/Sanofi folosește o tehnologie bazată pe proteine recombinate, la fel ca unul dintre vaccinurile gripale sezoniere Sanofi.

Vaccinul, creat împreună cu partenerul său francez, Sanofi, a fost inițial așteptat să obțină aprobarea de reglementare în prima jumătate a anului 2021, dar a fost amânat în decembrie după ce nu a reușit să producă un răspuns imun puternic la persoanele în vârstă, scrie The Guardian.

GSK a declarat luni că rezultatele intermediare dintr-un studiu de fază 2 au arătat un „răspuns puternic de neutralizare a anticorpilor” la toate grupele de vârstă și nu au ridicat probleme de siguranță, lăsând calea deschisă de a trece la faza 3.

„Credem că acest potențial vaccin poate aduce o contribuție semnificativă la lupta în curs împotriva Covid-19 și va ajunge la faza 3 cât mai curând posibil pentru a îndeplini obiectivul nostru de a-l face disponibil înainte de sfârșitul anului”, a spus Roger Connor, președintele grupului de vaccinuri GSK.

Vaccinul GSK/Sanofi folosește o tehnologie bazată pe proteine recombinate

Pe acelaşi subiect

Vaccinul utilizează aceeaşi tehnologie bazată pe proteine recombinate ca unul dintre vaccinurile gripale sezoniere Sanofi. Acesta va fi cuplat cu un adjuvant, o substanţă care acţionează ca un rapel al serului, realizat de GSK.

Studiul testează două injecţii administrate la distanţă de 21 de zile

Procesul de fază 3 se așteaptă să înceapă în următoarele săptămâni și să implice 35.000 de adulți dintr-o gamă largă de țări. De asemenea, va evalua eficacitatea a două formule de vaccin împotriva variantelor care au apărut pentru prima dată în Wuhan (D614) și Africa de Sud (B.1.351). Firma farmaceutică a spus că speră să obțină aprobarea de reglementare pentru vaccin în al patrulea trimestru al anului.

Vaccinul va fi administrat în două doze

„Datele noastre de fază 2 confirmă potențialul acestui vaccin de a juca un rol în abordarea acestei crize mondiale globale de sănătate publică, deoarece știm că vor fi necesare mai multe vaccinuri, mai ales că continuă să apară variante și nevoia de vaccinuri eficiente și de rapel, care pot fi să fie depozitat la temperaturi normale, crește”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședintele executiv și șeful Sanofi Pasteur, unitatea de vaccinuri a companiei.

Marea Britanie a precomandat doze de 60 de milioane de vaccin GSK / Sanofi din decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Un nou vaccin anti-Covid ar putea apărea până la sfârșitul anului. Serul este dezvoltat de GlaxoSmithKline și Sanofi