Video Un nou vaccin ne-ar putea ajuta să scăpăm de alergia la părul de pisică. Primele teste pe oameni, făcute la Londra
Veste bună pentru cei care adoră pisicile, dar sunt alergici la blana acestora. Un nou vaccin i-ar putea ajuta să scape de reacţiile adverse provocate de feline. Serul este în faza de testare şi, dacă se va dovedi eficient, va fi salvator pentru mai mult de un miliard şi jumătate de pământeni. Doi din 10 oameni sunt alergici la pisici, spun studiile.
Angela Bertea, reporter Observator: "Pe lângă natura lor jovială și caracterul independent, piscile au şi rolul de a ne scăpa de energiile negative din jurul nostru. Din păcate, însă, unii oameni sunt alergici la părul de pisică şi, oricât şi le-ar dori în preajmă, stau departe de ele."
"V-aţi face dacă aţi fi alergică un vaccin?"
"Da, da, da! Suntem de acord cu vaccinurile."
"Am o pisicuţă pe care o ţin în casă. O îngrijim cu drag."
"Dacă ar fi să alegeţi între pisică şi vaccin ce aţi alege?"
"Eu aleg pisica, dar dacă sunt alergică, aleg vaccinul."
Vaccinul este testat cum pe oameni.
"Este foarte fain, mai ales pentru cei care iubesc animalele şi poate vor să ţină un câine, o pisică în casă. Când intru într-un apartament sau un spaţiu închis în care se află un câine sau o pisică simt o senzaţie de sufocare. Parcă nu am suficient aer, mâncărimi la nivelul pielii. Am un prieten care este alergic, întotdeauna îmi spunea că nu îi plac pisicile, vai de mine, vai de mine, începea să strănute. Dar încetul cu încetul, stând, după câteva zile a ajuns în punctul în care acea problemă a scăzut."
Primele teste s-au făcut în Marea Britanie
Primii pacienţi au primit serul într-un spital din Londra. Tratamentul a declanşat în corp mai mulţi anticorpi foarte puternici, care opresc reacţia alergică.
Adriana Narcisa Prodan, medic alergolog: "Per total, desensibilizarea este o soluţie, o alternativă foarte corectă pentru pacientul care nu reuşeşte să ajungă la toleranţă singur. Dacă ai pisica nas în nas o să-ţi fie mult mai rău, dacă nu o ai, tot eşti alergic."
Pisicile sunt importante pentru psihicul nostru, spun specialştii.
Anca Herea, psiholog: "Torsul pisicii, aceste frecvenţe sonore joase se pare că au un efect minunat asupra corpului uman. Nivelul de hormon al stresului scade şi aşti hormoni ai fericirii, serotonina, oxitocina cresc."
Dacă serul are succes, specialiştii pot dezvolta vaccinuri şi pentru alte tipuri de alergii prin aceeaşi tehnologie
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰