Antena Meniu Search
x

Un spital de psihiatrie din Galați nu are medic specialist

Spitalul de psihiatrie se află la 80 de kilometri de oraşul Galaţi, la marginea satului Găneşti. Este un loc cu adevărat rupt de lume şi dincolo de poarta unităţii se vede cel mai bine asta.

de Adrian Obreja

la 18.09.2020, 11:54

Vezi și
  • În organigramă există 5 posturi de medic psihiatru.
  • Niciunul nu este ocupat pentru că la cele scoase la concurs nu s-a prezentat nimeni.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Pe cei internaţi acolo, nu-i mai caută nimeni. Sunt nenumărate cazuri cănd au fost aduşi aici şi abandonaţi în faţa porţii. Iar după ce păşesc dincolo de gard, nu mai există nicio şansă să părăsească acest loc.

În organigramă există 5 posturi de medic psihiatru. Niciunul nu este ocupat pentru că la cele scoase la concurs nu s-a prezentat nimeni. Pacienţii s-au bătut, s-au mutilat, au sărit gardul şi umblau prin localitate nestingheriţi. Se mai întâmplă chiar şi acum.

Cristian Aramă – medic psihiatru rezident: Din păcate un spital de psihiatrie implică oameni bolnavi mintal. Dacă personal nu este suficient este greu să ţii sub control asemenea probleme. Da sunt lucruri groaznice şi sper să nu fiu prezent şi să nu întâlnesc în cariera mea aşa ceva.

Astazi a fost inaugurat un corp nou de clădire, cu o capacitate de 50 de locuri. În spital se află 120 de pacienţi. Cei care vor ajunge în clădirea nouă vor fi aleşi.

Stela Modiga – manager Centrul Medico Social Găneşti:  Cei care vor fi mutaţi aici vor fi evaluaţi de către o comisie pluri disciplinară, astfel încât cei care nu au avut antecedente lucruri care să fie distruse de ei, să fi spart vreun geam sau să fi smuls vreo uşă, să rămână totuşi în pavilioanele în care sunt cazaţi acum. Doar cei foarte cuminţi să fie transferaţi în pavilionul nou.

Şi selecţia personalului va fi complicată. O asistentă sau un infirmier trebuie să aibă în grijă 12 pacienţi cu probleme psihice foarte grave. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Un spital de psihiatrie din Galați nu are medic specialist