Antena Meniu Search
x

Video Unii cercetători susţin că restricţiile din pandemie ar fi fost ineficiente

Restricţiile din pandemie care ar fi trebuit să reducă răspândirea virusului, dar şi mortalitatea, nu ar fi foarte eficiente, spun unii cercetători.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 17:42

Vezi și

Specialiştii de la Institutul Johns Hopkins demonstrează cu cifre că măsurile ar fi avut un impact foarte mic, chiar nesemnificativ în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor. Mai exact, aceştia susţin că restricţiile din SUA şi Europa ar fi redus, în medie, doar cu 0, 2% mortalitatea produsă de COVID-19. Asta în condiţiile în care, aceste măsuri au impus costuri economice şi sociale enorme.

În ultima perioadă, tot mai multe ţări au început să ridice majoritatea restricţiilor. Danemarca este de fapt prima ţară din Uniunea Europeană care nu mai are de marţi nicio restricţie. Doar călătorii care intră în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării. Şi în Franţa, Italia sau Cehia au rămas tot mai puţine restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Sanatate » Unii cercetători susţin că restricţiile din pandemie ar fi fost ineficiente