Antena Meniu Search
x

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a ajuns la Galaţi

Noapte albă la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care va suplimenta numărul de paturi pentru bolnavii care au nevoie de sprijin al funcţiilor vitale a ajuns acolo.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 14.07.2020, 16:04

Vezi și
  • Secţia ATI are 45 de paturi dintre care 7 sunt rezerve COVID.
  • În secţie lucreaza 10 medici, 51 de asistenţi, 17 infirmiere şi 10 îngrijitoare.

Unitatea Mobilă de de Terapie Intensivă a sosit noaptea trecută la Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

Radu Rotaru – medic Fundatia Pentru Smurd: Este o sectie completa de terapie intensiva, monitoare de terapie intensiva, ventilatoare de terapie intensiva si console cu injectomat si creste capacitatera spitalului de a manageria pacienti critici 

Descărcarea echipamentelor va fi urmată de conectarea secţiei mobile la utilităţi şi instruirea cadrelor medicale care vor lucra aici. În acest moment, secţia ATI are 45 de paturi dintre care 7 sunt rezerve COVID.

În secţie lucreaza 10 medici, 51 de asistenţi, 17 infirmiere şi 10 îngrijitoare. Există însă un deficit de cel puţin 15 asistente şi 10 îngrijitoare. 

Gabriel Avramescu – prefect Galati: Sunt medici care pot sa deserveasca, sunt asistenti, dar ar mai fi nevoie de personal auxiliar in functie de nevoike de la momentul respectiv 

Unitatea mobilă achiziţionată de Fundaţia Mereu Aproape a fost adusă la solicitarea conducerii Spitalului de Urgenţă şi Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Aici în ultimele zile, numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 80, iar cel al pacienţilor a crescut cu 30 în numai 24 de ore. Odată cu punerea în funcţiune a Unităţii, numărul locurilor de la ATI va fi suplimentat cu 12. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a ajuns la Galaţi