Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Urgenţele medicale sunt tratate în containere la Oradea

Unitatea de Primire a Urgentelor a intrat într-un amplu proces de modernizare. 43 de containere modulare au fost amplasate în faţa Spitalului Judeţean.

de Georgiana Botez

la 09.07.2020 , 17:28

  • Containerele au rămas cea mai eficientă opţiune.
  • Unitatea de Primiri Urgenţe a fost amenajată cu ajutorul medicilor. 

Pacientii nu par deranjati de noua locatie, atâta vreme cât medicii îi tratează cu profesionalism. În containere, în condiţii de spital de campanie.

Aşa vor fi tratate timp de două luni şi jumătate urgenţele medicale din Oradea. Şi asta pentru că se lucrează la reabilitarea, extinderea şi recompartimentarea actualului spaţiu din incinta Spitalului Judeţean.

Dr Gheorghe Carp – manager spital județean Oradea: Mai greu am găsit aceea firmă care să poată să configureze containerele, în aşa fel încât să corespundă cerinţelor celor de la UPU, dar s-a găsit firma. 

Vezi și

După mai multe variante analizate, inclusiv cea a unui cort de campanie, containerele au rămas cea mai eficientă opţiune atât din punct de vedere financiar, cât și pentru confortul pacienților. 

Dr Hadrian Borcea, medic șef UPU Oradea: Este o structrură, nu pot să spun improvizată pentru că este o structură pe care am început să o creăm în urmă cu o lună, am tot dezvoltat-o.  Aici avem condiţii bune şi de igienă şi de tratament şi de evaluarea pacienţilor.

Aflată pe o suprafață de mai bine de 600 mp, noua Unitate de Primiri Urgenţe a fost compartimentată și amenajată cu ajutorul medicilor. 

Dr Natalia Hrihorișan – medic UPU Oradea: Ne acomodăm, ne obişnuim.  Este posibil să fie un timp de aşteptare mai mare pt că investigaţiile se vor face o parte în locaţia veche. 

Cele 20 de paturi vor putea face faţă unui număr de maxim 220 de pacienți pe zi. Bolnavii ce au ajuns la urgenţe au fost luați prin surprindere de noua locație. 

Valoarea lucrărilor de reabilitare de la UPU Oradea depăşeşte 21 de milioane de lei.

Georgiana Botez Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Urgenţele medicale sunt tratate în containere la Oradea