Antena Meniu Search
x

Va introduce sau nu România a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

În acest moment nu există încă date care să justifice administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19, mai ales că, după prima schemă de vaccinare, vaccinurile actuale oferă protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu varianta Omicron, a declarat joi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferință de presă.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 16:14

Va introduce sau nu România a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță
- Profimedia

"În acest moment nu avem toate datele disponibile pentru a putea spune că se justifică administrarea celei de a patra doze. Ştim în schimb că vaccinurile actuale, chiar după prima schemă, oferă o protecţie pentru formele grave de boală, inclusiv cu Omicron, iar doza de booster asigură o protecţie de lungă durată, pentru că ştim că imunitatea pentru Omicron se pierde mai repede decât ceea ce ştiam pentru varianta Delta", a explicat joi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că, dată fiind transmisibilitatea extrem de crescută a variantei Omicron, toți suntem expuși la o eventuală infectare, însă forma de boală diferă la o persoană vaccinată faţă de una nevaccinată: "Vaccinul ne protejează faţă de formele grave", este mesajul medicului.

România a atins pragul de 50% din populația adultă vaccinată

Peste 8.056.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă că România a atins pragul de 50% din populația adultă, cu vârsta peste 18 ani, vaccinată cu cel puțin o doză, a anunțat Valeriu Gheorghiță. În ceea ce privește populația totală rezidentă, rata de vaccinare este de 41,8%.

Pe acelaşi subiect

Bilanț coronavirus în România, 27 ianuarie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 27 ianuarie 2022, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 31.683 cazuri de infectări cu coronavirus şi 69 de decese.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 31.683 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.572 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.388 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Va introduce sau nu România a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță