Antena Meniu Search
x

Vaccin antigripal 2024 preţ, recomandări şi alte detalii

Perioadele în care temperaturile variază mult, de la o zi la alta, pot aduce o creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul de viroze respiratorii, astfel că specialiştii ne recomandă, în continuare, să luăm în calcul posibilitatea de a ne vaccina antigripal.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 18:10

Specialiştii recomandă în mod constant vaccinarea antigripală
Specialiştii recomandă în mod constant vaccinarea antigripală
  • Specialiştii recomandă în mod constant vaccinarea antigripală, pentru a evita eventualele situaţii neplăcute.

În România, mii de persoane sunt descoperite, în fiecare săptămână, cu gripă. Pe lângă dificultăţile întâmpinate de persoana respectivă, vorbim inclusiv despre o persoană care poate, la rândul ei, să infecteze alte persoane.

Din acest motiv, autorităţile recomandă românilor, în mod constant, să se vaccineze antigripal. Un astfel de vaccin nu poate garanta în proporţie de 100% că o persoană face gripă, dar o ajută să treacă mai uşor prin boală şi să reprezinte un pericol mai mic pentru cei din jur.

Preţ vaccin antigripal 2024 

Preţul pentru un vaccin antigripal pleacă de la câteva zeci de lei, dar poate să ajungă chiar la câteva sute de lei, în funcţie de anumite detalii. Tot mai multe companii pun la dispoziţia doritorilor pachete care includ avantaje precum vaccinarea întregii familii sau monitorizarea persoanelor după vaccinare.

Pe acelaşi subiect

Există cazuri în care vaccinul antigripal se poate face gratuit. Asta pentru că autorităţile şi-au propus protejarea categoriilor vulnerabile. Ne referim aici în special la copiii până în cinci ani, adulţii de peste 60 de ani sau persoanele cu boli cronice.

Tipuri de vaccin antigripal 2024

În principiu, există mai multe tipuri de vaccin antigripal, dar două tipuri sunt cele mai utilizate. În primul rând vorbim despre vaccinul injectabil cu virus inactivat. 

În ultimii ani a început să se utilizeze la scară tot mai largă, în special în rândul tinerilor cu vârstă de până în 18 ani, vaccinul intranazal cu virus viu atenuat. Virusul antigripal nazal presupune administrarea a două doze la o distanţă de cel puţin o lună între ele.

Unde se poate face vaccinul antigripal 2024

În general, vaccinul antigripal trebuie făcut de un medic specializat sau de un medic de familie, pentru că este nevoie să se respecte anumiţi paşi.

Totuşi, în ultima perioadă s-a mers tot mai mult pe ideea conform căreia vaccinul antigripal se poate face şi direct în farmacii. Totuşi, asta nu înseamnă că orice farmacist poate să facă unei persoane vaccin antigripal.

Efecte secundare vaccin antigripal 2024

În proporţie covârşitoare, vaccinul antigripal 2024 este sigur. Totuşi, există şi cazuri unde pot să apară efecte secundare. Dacă vă aflaţi într-o asemenea situaţie, trebuie să vă adresaţi de urgenţă unui medic de specialitate.

Printre efectele secundare ale vaccinurilor antigripale regăsim dureri musculare, creştere a temperaturii, sufocare, răguşeală, urticarie şi aşa mai departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Vaccin antigripal 2024 preţ, recomandări şi alte detalii