Vaccinarea fără programare ar putea să înceapă în prima săptămână a lunii mai. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

De Redactia Observator.
Publicat: 27.04.2021, 19:21.
Actualizat: 27.04.2021, 19:30

Vaccinarea fără programare ar putea să înceapă chiar în prima săptămână a lunii mai, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit detalii despre zonele în care va începe vaccinarea prin prezentare directă.

Vaccinarea fără programare ar putea să înceapă în prima săptămână a lunii mai. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghita

Guvernul României / Facebook

În acest moment, este riscant să fie începută la nivel național vaccinarea fără programare, pentru că s-ar putea crea mai degrabă o dezorganizare, spune Valeriu Gheorghiță. „Vrem să deschidem în cercuri concentrice, să începem cu centrele de vaccinare din municipiile care au centre regionale de depozitare și, pe măsură ce observăm că se derulează în parametri normali, se va extinde progresiv astfel încât să se ajungă în final ca o persoană, dacă dorește să se vaccineze astăzi, să se poată prezenta și să se vaccineze”, afirmă medicul, potrivit Mediafax.

”Sunt mai multe țări europene care folosesc un sistem hibrid de vaccinare, care în prima parte a zilei vaccinează persoanele programate și în a doua parte a zilei, dacă există un număr de locuri disponibile, persoanele cu prezentare directă. Sunt alte state în care există posibilitatea ca persoanele de peste 60 de ani să se prezinte direct la vaccinare fără programare.Tocmai de aceea noi analizăm mai multe scenarii, ca să menținem organizarea, să nu apară nemulțumiri ale celor care s-ar prezenta direct și ar pleca nevaccinate, pentru că nu este un număr suficient de doze sau pentru că stau să aștepte la rând o oră, două și se termină dozele”, adaugă Valeriu Gheorghiță.

Ca orizont de timp, medicul spune că își dorește ca vaccinarea fără programare să înceapă cât mai repede: „Sigur în prima parte a lunii mai, probabil chiar prima săptămână ar putea începe în anumite centre de vaccinare”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.