Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul antigripal poate fi făcut de acum și în farmacii. Autorităţile speră ca astfel să crească rata de vaccinare

Vaccinul antigripal poate fi făcut, începând de astăzi, şi în unele farmacii în cadrul unui proiect pilot demarat de ministerul Sănătăţii şi Colegiul Farmaciştilor în Bucureşti şi în alte 15 oraşe din ţară.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 20:24

Vezi și

Pentru asta, pacienţii trebuie sa aibă recomandare de vaccinare de medicul de familie, să îşi cumpere serul din farmaciile înscrise în program, apoi să se programeze la vaccinat.

Vaccinarea, posibilă și în farmacii

Autorităţile încearcă astfel să crească rata de vaccinare în plină stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Mai ales că sezonul acesta gripal este unul dintre cele mai agresive din ultimii zece ani, atât prin numărul de cazuri cât şi prin manifestări.

Colegiul Farmaciștilor a anunțat și ce pași trebuie să urmeze o persoană care vrea să-și facă vaccinul antigripal, într-o farmacie. Aceasta trebuie: să consulte lista farmaciilor autorizate, să se programeze telefonic, să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere, să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Sanatate » Vaccinul antigripal poate fi făcut de acum și în farmacii. Autorităţile speră ca astfel să crească rata de vaccinare