Antena Meniu Search
x

Medicii de familie vor începe să vaccineze anti COVID pe 4 mai. Ce vaccinuri vor folosi

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat că medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai şi vor fi utilizate trei seruri: Moderna, Johnson&Johnson şi AstraZeneca.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 09:52

Medicii de familie vor începe să vaccineze anti COVID pe 4 mai. Ce vaccinuri vor folosi
Valeriu Gheorghita - Hepta

Medicii de familie încep vaccinările Covid

Valeriu Gheorghiţă: "Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistică este deja stabilită, medicii de familie au fost identificaţi. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, sunt circa 10.700 de medici la nivel naţional în contract cu Casa Naţională de asigurări de Sănătate, însă să ştiţi că mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este foarte dificil să vaccinezi şi în cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă şi de ceilalţi pacienţi pe care îi ai în listă şi în îngrijire, să asiguri asistenţa medicală primară, este un efort deosebit”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

În cabinetele medicilor de familie vor fi utilizate trei seruri, respectiv Moderna, Johnson&Johnson şi, într-o proporţie redusă, AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiţă: "Avem mai multe opţiuni, sunt trei opţiuni pe masă: vaccinul de la compania AstraZeneca, vaccinul de la Johnson&Johnson şi vaccinul de la compania Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson şi vaccin de la Moderna. Vaccin de la AstraZeneca atâta timp cât vom avea medici de familie care vor solicita şi acest tip de vaccin îl vom da, însă nu vrem să insistăm în momentul de faţă, să distribuim să începem cu vaccinul de la AstraZeneca pentru care în momentul acesta nu există o dorinţă foarte mare şi îmi doresc ca acest demers să fie unul de succes şi nu să batem pasul pe loc”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Medicii de familie vor începe să vaccineze anti COVID pe 4 mai. Ce vaccinuri vor folosi