Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinurile anti-Covid îşi menţin eficienţa chiar şi în faţa noii variante virale Omicron

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că vaccinurile anti-Covid disponibile în România în acest moment sunt eficiente pentru prevenirea formelor severe de boală, inclusiv în cazul infecţiei cu noua tulpină Omicron, despre care se presupune că va deveni dominantă în perioada următoare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.12.2021, 15:22

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinurile anti-Covid îşi menţin eficienţa chiar şi în faţa noii variante virale Omicron
Valeriu Gheorghiţă: Vaccinurile anti-Covid îşi menţin eficienţa chiar şi în faţa noii variante virale Omicron - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

"În momentul de faţă, vaccinurile disponibile în România îşi menţin eficienţa faţă de formele severe de boală, faţă de riscul de spitalizare şi de deces, chiar şi în faţa noii variante virale Omicron care foarte probabil că în următoarele săptămâni şi luni va deveni dominantă cel puţin la nivel european şi în ţara noastră”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni după-amiază, în cadrul unei dezbateri organizate pentru comunitatea romă din România, potrivit news.ro.

El a subliniat că riscul de transmitere a bolii în cazul infecţiei cu noua variantă virală este "mult mai mare" comparativ cu tulpina virală dominantă la acest moment, de aceea este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale atunci când iau o decizie în privinţa vaccinării anti-COVID.

Primul deces confirmat la un pacient infectat cu Omicron

Până acum, cel puțin o persoană a murit din cauza variantei Omicron, în Marea Britanie, a anunțat, luni, premierul Boris Johnson. Confirmarea veștii vine după ce ministerul Săntății din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că "aproximativ 10 persoane" sunt internate cu noua variantă Omicron. Duminică, Marea Britanie a raportat 1.239 de cazuri doar cu noua variantă de coronavirus. În total, în UK, au fost raportate 3.137 de cazuri Omicron.

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă după o creştere rapidă a ratei de infectare cu varianta Omicron. Duminică, premierul Boris Johnson a vorbit despre o "urgenţă sanitară" şi a anunţat că doza trei, doza booster, se va putea administra tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Valeriu Gheorghiţă: Vaccinurile anti-Covid îşi menţin eficienţa chiar şi în faţa noii variante virale Omicron