Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu anunță pentru marți peste 6.000 de cazuri noi de Covid: "Să cerem imediat ajutorul țărilor europene. Măcar copiii să îi salvăm"

Vlad Voiculescu susține într-un mesaj postat pe Facebook că, marți, România va depăși 6.000 de cazuri noi de COVID. Fostul ministru al Sănătății le propune autorităților să ceară ajutorul țărilor europene, pentru ca "măcar copiii să îi salvăm".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.09.2021, 09:27

Vlad Voiculescu anunță pentru marți peste 6.000 de cazuri noi de Covid: "Să cerem imediat ajutorul țărilor europene. Măcar copiii să îi salvăm" - Hepta

Vlad Voiculescu a comparat situaţia epidemiologică de acum cu cea din martie - aprilie când el și Andreea Moldovan erau la ministerul Sănătății.  

Redăm mai jos, integral, postarea lui Vlad Voiculescu:

"Vă mai amintiți vria din Martie-Aprilie când Dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul?

Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era.

Pe acelaşi subiect

Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori atunci:

1. incidența

2. numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI

Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:

𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞-𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞:

1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;

2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.

𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈:

1. Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi

2. Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul.

Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo! “Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS. După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi untem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice. 

Din fericire - și asta este singura veste bună in acest context - celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi - o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm!".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nelu Tătaru a avertizat că vor fi impuse restricţii în România

Și Nelu Tătaru a avertizat, luni seară, că restricțiile nu vor întârzia să apară în țara noastră, în condițiile în care state europene care au ajuns la rate de vaccinare chiar și de 80 la sută manifestă îngrijorare cu privire la români și bulgari, "care ar putea să întreţină această pandemie".

Consilierul onorific al premierului pe probleme de Sănătate spune că România tot numără paturile de ATI pentru bolnavii de coronavirus fără a face nimic pentru a nu umple aceste paturi.

"Numărăm paturile, dar fără să facem nimic să nu umplem aceste paturi. Credeţi-mă că numărul de cazuri exact nu-l ştie nimeni. La numărul de cazuri declarate, înmulţeam anul trecut cu 5 până la 10 anul trecut, ca ştim numărul real de cazuri. Faptul că testările se pot face şi acasă, cu teste luate din farmacii, faptul că se pot face forme şi mai uşoare de boală, iar unii nu le mai declară, ne fac să credem că avem mult mai multe cazuri, chiar şi acum. Avem şi în acest moment mai multe cazuri, dar lumea începe să trateze aceste cazuri ca pe o gripă sau sunt la siguranţa celor care poate s-au vaccinat sau celor care au trecut prin boală sau celor care fac o formă uşoară", susține Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății reclamă faptul că încă se bagatelizează tot ce înseamnă pandemie, în timp ce alte state au ajuns la rate de vaccinare de până la 80%. El afirmă că pandemia nu va dispărea dacă nu ajungem la rată de vaccinare de 60 – 70 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Sanatate » Vlad Voiculescu anunță pentru marți peste 6.000 de cazuri noi de Covid: "Să cerem imediat ajutorul țărilor europene. Măcar copiii să îi salvăm"