Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru avertizează că restricţiile nu vor întârzia să apară: "Danemarca își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia"

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a avertizat, luni seară, că restricțiile nu vor întârzia să apară în țara noastră, în condițiile în care state europene care au ajuns la rate de vaccinare chiar și de 80 la sută manifestă îngrijorare cu privire la români și bulgari, "care ar putea să întreţină această pandemie".

De Veronica Micu la 21.09.2021, 14:01
Nelu Tătatu avertizează că restricţiile nu vor întârzia să apară: "Danemarca își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia" - Hepta

Consilierul onorific al premierului pe probleme de Sănătate spune că România tot numără paturile de ATI pentru bolnavii de coronavirus fără a face nimic pentru a nu umple aceste paturi.

"Numărăm paturile, dar fără să facem nimic să nu umplem aceste paturi. Credeţi-mă că numărul de cazuri exact nu-l ştie nimeni. La numărul de cazuri declarate, înmulţeam anul trecut cu 5 până la 10 anul trecut, ca ştim numărul real de cazuri. Faptul că testările se pot face şi acasă, cu teste luate din farmacii, faptul că se pot face forme şi mai uşoare de boală, iar unii nu le mai declară, ne fac să credem că avem mult mai multe cazuri, chiar şi acum. Avem şi în acest moment mai multe cazuri, dar lumea începe să trateze aceste cazuri ca pe o gripă sau sunt la siguranţa celor care poate s-au vaccinat sau celor care au trecut prin boală sau celor care fac o formă uşoară", susține Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății reclamă faptul că încă se bagatelizează tot ce înseamnă pandemie, în timp ce alte state au ajuns la rate de vaccinare de până la 80%. Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că pandemia nu va dispărea dacă nu ajungem la rată de vaccinare de 60 – 70 la sută. 

"N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulţi dintre cetăţenii noştri aleg să treacă prin boală", a precizat Nelu Tătaru, luni seară, în cadrul unei emisiuni TV.

Pe acelaşi subiect

Îngrijorare în UE cu privire la români și bulgari, care ar putea să întrețină pandemia

Fostul ministru afirmă că multe state europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia, context în care restricţiile nu vor întârzia să apară.

"State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie. Vedeam un studiu din Danemarca, ţară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, şi îşi făceau griji de ceilalţi comunitari, românii şi bulgarii, care ar putea să întreţină această pandemie. Sunt discuţii şi sunt studii pe care fiecare stat şi le face, dar restricţiile nu vor întârzia să apară", a mai spus Nelu Tătaru.

România are 5.384.683 de persoane vaccinate, din care 5.264.610 cu schema completă

De duminică până luni, peste 12.000 de persoane au fost vaccinate, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. România are 5.384.683 de persoane vaccinate, din care 5.264.610 cu schema completă.

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 9.955.326 de doze de vaccin: 7.674.004 Pfizer BioNTech, 737.145 Moderna, 850.210 AstraZeneca şi 693.967 Johnson&Johnson.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.111 de reacţii comune şi minore. 71 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru avertizează că restricţiile nu vor întârzia să apară: "Danemarca își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia"