Antena Meniu Search
x

10 ani fără Teo Peter și fără dreptate

Au trecut zece ani de când ne-am luat adio de la basistul trupei Compact, Teo Peter. După suferinţa din ultimii ani, fiul artistului nu mai cere pedepsirea vinovatului. Nu mai crede că s-ar putea face dreptate

Vezi și

Au trecut zece ani de când ne-am luat adio de la basistul trupei Compact, Teo Peter. După suferinţa din ultimii ani, fiul artistului nu mai cere pedepsirea vinovatului. Nu mai crede că s-ar putea face dreptate. 

Nu mai crede că s-ar putea face dreptate. Angajatul Ambasadei Statelor Unite, care a provocat accidentul, a fost judecat în America. Şi achitat tot acolo, deşi conducea băut. L-a salvat expertiza unui poliţist american care a constatat că intersecţia din Bucureşti era prost semnalizată.

Fondatorul trupei Compact a murit pe 4 decembrie 2004. Plecase de la un local, cu taxiul. O maşină condusă de angajatul Ambasadei Statelor Unite, Cristopher Van Goethem, a lovit taxiul în plin. Testul de alcoolemie a arătat că Van Goethem băuse. A fost trimis imediat, de reprezentanţii Ambasadei de la Bucureşti, în SUA. Acolo a şi fost judecat.

Cristopher Van Goethem a scăpat nepedepsit pentru moartea basistului Teo Peter. A fost achitat pentru acuzaţia de omor. La proces a contat declaraţia unui poliţist din Virginia care a constatat că intersecţia ar fi fost prost semnalizată. Specialistul american spunea că semnul stop ar fi fost acoperit de crengile de copac.

Familia lui Teo Peter a primit despăgubiri care au rămas confidenţiale. Pe 4 decembrie, în fiecare an toţi cei care l-au iubit pe Teo se strâng la mormântul lui.

Fiul lui Teo Peter speră ca legislaţia să fie schimbată pentru ca orice român care s-ar putea afla

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 10 ani fără Teo Peter și fără dreptate