Antena Meniu Search
x

11 artişti stradali din Finlanda, circ gratuit, din dragoste pentru copii din România!

Unsprezece artişti stradali din Finlanda au parcurs trei mii de kilometri, cu rulotele, pentru un gest nobil. Vor să le aducă o bucurie copiilor din România pentru care viaţa nu a fost prea darnică.

Vezi și

Unsprezece artişti stradali din Finlanda au parcurs trei mii de kilometri, cu rulotele, pentru un gest nobil. Vor să le aducă o bucurie copiilor din România pentru care viaţa nu a fost prea darnică.

Vorbim despre copii bolnavi, orfani sau care provin din familii foarte sărace, pentru care finlandezii ţin spectacole de circ pe cheltuiala lor. Şi fac asta în multe sate din România, timp de o lună şi jumătate. 

Sunt doar de câteva zile în România şi deja au început să înveţe limba română. Sunt Circus Tour, o trupă de tineri artişti de stradă din Finlanda, care astăzi au oferit o bucurie copiilor rămaşi fără îngrijirea părinţilor naturali. Cum sunt şi aceşti trei fraţi.

Le-a stat alături doamna Ligia, cea are grijă de ei de patru ani, de când au fost separaţi de familia lor.

Ideea de face spectacole pentru copiii mai puţin norocoşi a fost a lui Pekka, artist profesionist de circ.

O grea încercare l-a determinat, însă, să facă acest proiect. Fiul său a fost diagnosticat cu cancer la vârsta de un an. A urmat o luptă grea, timp de doi ani.

Când băiatul s-a făcut bine, a pregătit rulota. Şi le-a propus şi prietenilor să-l însoţească. Acum sunt 11. În România stau o lună şi jumătate. Şi-au pus cauciucuri noi, ca să ajungă prin satele sărace din ţară şi la copiii grav bolnavi.

După un drum de trei mii de kilometri, cele vechi au cedat pe drumurile noastre. Totuşi, au de gând să se întoarcă.

În România, cifrele vorbesc singure despre suferinţa copiilor. 59.000 sunt separaţi de familiile lor. 47 la sută sunt expuşi la riscul de sărăcie.

95.000 au cel puţin un părinte plecat din ţară, iar 15.000 sunt anual victime ale violenţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » 11 artişti stradali din Finlanda, circ gratuit, din dragoste pentru copii din România!