Antena Meniu Search
x

15 copii din satul Bahna Arini trebuie să meargă aproape 5 kilometri pe jos până la şcoală

Ninsoarea aduce în general zâmbete largi pe chipurile copiilor. Dar nu pe toate. Pentru 15 elevi dintr-o localitate suceveană, zăpada nu înseamnă decât un obstacol în plus în lungul drum către şcoală

Vezi și

Ca să ajungă la cursuri, copiii merg pe jos, zilnic, fie că-i vânt, ploaie sau viscol, aproape 5 kilometri. Prin pădure. Iar în cazul lor, nici măcar speranţe nu sunt că lucrurile s-ar putea îndrepta cândva.

Ora 6.00 dimineaţa. Afară încă este întuneric. Dar în casa modestă a familiei Anghel, din satul Bahna Arini, a început deja forfota. Trei din cei 6 copii ai familiei se pregătesc să meargă la şcoală. Claudiu, Claudia şi Dumitriţa sunt treziţi de la 5 şi jumătate.

Fetele îşi piaptănă tacticos părul, în timp ce băieţelul îşi pregăteşte ghiozdanul. 

Mama copiilor îi conduce în fiecare dimineaţă, cu ajutorul unei lanterne, până la marginea satului, unde pe la 6:45, se întâlnesc cu ceilalţi colegi. 

Copiii au lacrimi în ochi şi picioarele îngheţate. Nici nu se simt în siguranţă, mai ales că trebuie să străbată şi o pădure, pe întuneric!

"Situaţia lor este destul de grea. Drumul este dificil, merg prin pădure, pe teren accidentat, unde pot exista şi animale sălbatice", spune primarul din Preuteşti, Mihai Grădinaru. 

Indiferent de vreme, orele încep la ora 8:00. Aşa că zgribuliţi şi tăcuţi  copiii se îndreaptă spre Giurgeşti pe un drum acoperit doar cu pământ. Nu e şcoala de care aparţin. Dar e cea mai apropiată.

Soluţii nu prea există. Chiar dacă primarul comunei Vultureşti, unde învaţă copiii ar găsi un microbuz şcolar şi l-ar plăti, tot degeaba. În satul elevilor nu există drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 15 copii din satul Bahna Arini trebuie să meargă aproape 5 kilometri pe jos până la şcoală