Antena Meniu Search
x

Curs valutar

15 doctori dintr-o sută rămân acasă

Dintr-o sută de absolvenţi de medicină, peste 80 pleacă în străinătate pentru o carieră bănoasă. Cei care rămân sunt puţini şi , de cele mai multe ori, învinşi de sistem

de Redactia Observator

la 02.12.2014 , 20:07

Dintr-o sută de absolvenţi de medicină, peste 80 pleacă în străinătate pentru o carieră bănoasă. Cei care rămân sunt puţini şi , de cele mai multe ori, învinşi de sistem

15 medici din o sută rămân să fie doctori în România. Şi, cred cu toată puterea, că pot salva în România. Reporterii Observator au stat de vorbă, azi, cu cei care ne vor face bine mâine.

Un amfiteatru plin, până la refuz. Sute de inimi care bat cu putere. Aici se decide viitorul. Al lor, al nostru. Pentru că ei sunt medicii de mâine.

Vezi și

În mai puţin de o lună, la 1 ianuarie, Alina va fi medic rezident. Nu vrea să plece din România, iar la sfârşitul perioadei de rezidenţiat se va angaja în spital. Salariul mic de început, de numai 900 de lei, n-o sperie.

Un alt absolvent îşi face calcule. Cătălin speră să obţină locul pe care şi-l doreşte: de neurochirurg. În alt colț, Mihai e unul dintre cei care au decis să rămână. A trecut deja de primul an de rezidenţiat, la ortopedie, la Spitalul Univerisitar. Spune că e timpul să ofere ceva înapoi ţării care până acum i-a oferit educaţia.

Fără optimismul lor, sistemul medical ar fi în colaps. Doar în ultimii zece ani, România a "exportat" medici de şase sute de milioane de euro în străinătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » 15 doctori dintr-o sută rămân acasă