Antena Meniu Search
x

Alertă! 17 oameni evacuaţi după surparea din zona Eroilor din Capitală. Restricţii de circulaţie 30 de zile

Zona Eroilor nu este sută la sută sigură, după surparea carosabilului în urma lucrărilor executate la reţeaua de metrou

Vezi și

Este stare de alertă în zona Eroilor din Capitală, după ce o parte din bulevard s-a surpat din cauza lucrărilor la metrouZona Eroilor nu este sută la sută sigură, după surparea carosabilului în urma lucrărilor executate la reţeaua de metrou.

Traficul pe anumite porţiuni din Bulevardul Eroilor şi pe Bulevardul Eroilor Sanitari a fost întrerupt. Din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, o parte din carosabil s-a prăbușit, astfel că autoritățile au fost nevoite să închidă circulația din zonă. Primăria Capitalei a convocat un comandament de urgență deoarece există pericolul ca terenurile din jurul caselor din zonă să se prăbușească.

UPDATE 12:20: Un reprezentant Metrorex a declarat că circulaţia cu metroul nu va fi afectată de acest incident şi că autorităţile iau toate măsurile ca apa să nu pătrundă în staţii.

"Apa a patruns in statia eroilor 2. S.au luat masuri de constructori ca sa nu patrunda apa in statii, acum se cauta solutii de consolidare a terenului. Au fost luate masuri de domnul prefect pentru asigurarea sigurantei. Trebuie sa ajung la minister acum, se discuta despre bugetul ministerului si sunt foarte multe probleme", a declarat acesta.

Totodată, reprezentantul Metrorex a spus că nu va fi afectată circulaţia subterană, iar reţelele de utilitaţi vor fi supravegheate. 

UPDATE ora 11:30: Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a venit cu câteva precizări după terminarea şedinţei comandamentului de urgenţă. Acesta a declarat că zona nu este 100% sigură şi că traficul va fi în continuare blocat pe aceste artere timp de 30 de zile. 

Totodată, oficialul Primăriei a declarat că nu există pericolul ca blocurile din proximitate să se prăbuşească.

"S-au luat măsuri de punere în siguranţă a perimetrului. Zona nu este 100% sigură. E necesară elaborarea unui proiect. Constructorul a cerut 24 de ore pentru un plan. Nu am toate datele, cei de la Metrorex vă vor oferi astfel de detalii. Vor fi afectaţi locuitorii din Drumul Taberei şi Militari. A fost convocată comisia tehnică de circulaţie. Mâine vor fi agenţi asistaţi de agenţi ai secţiei locale pentru a fluidiza  traficul şi vom referi cu un comunicat referitor la rutele ocolitoare pentru o perioadă de o lună.

Ieri când a fost constatată casarea s-a intervenit pentru punerea în siguranţă a zonei. De azi noapte nu mai există pericol ca blocurile să se prăbuşească.

Primăria Capitalei s-a implicat încă de vineri după-amiază de când a fost sesizat pericolul surpării în zona respectivă. A fost supravegheată zona, s-a activat comandamentul de urgenţă. S-a lucrat preventiv, nu reactiv. Vom identifica soluţii pentru a relua traficul în zonă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Totodată, 14 adulţi şi 3 copii au fost evacuaţi dintr-un imobil din proximitatea surpării de teren.

Primăria Capitalei va găsi o soluţie locativă, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Alex Ichim.

În zona Eroilor se vor menţine restricţiile de circulaţie încă 30 de zile. Comisia tehnică de circulaţie s-a reunit de urgenţă. Pentru fluidizarea traficului au fost mobilizaţi agenţi de la Poliţia Rutieră, care vor fi ajutaţi şi de agenţi de la Poliţia Locală.

În cursul zilei vor fi anunţate rutele ocolitoare. 10 la sută din populaţia Capitalei va fi afectată de aceste restricţii de circulaţie. Este vorba despre locuitorii din cartierele Drumul Taberei şi Militari.

14 adulţi şi 3 copii au fost evacuaţi sâmbătă dintr-un imobil din zona Eroilor din Bucureşti, după ce carosabilul a început să se surpe. În zonă au loc lucrări de extindere şi modernizare a reţelei de metrou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Alertă! 17 oameni evacuaţi după surparea din zona Eroilor din Capitală. Restricţii de circulaţie 30 de zile