Antena Meniu Search
x

Sărbătorile ne scapăd e stres. Astfel, aproape un sfert dintre bebeluşi sunt concepuţi în această perioadă a anului

Atmosfera de săbătoare ajută nu doar la o stare de spirit mai bună, ci şi la fertilitatea cuplurilor.

Vezi și

Atmosfera de săbătoare ajută nu doar la o stare de spirit mai bună, ci şi la fertilitatea cuplurilor. Aşa se face că unul din cinci copii născuţi în România sunt concepuţi în perioada săbătorilor de iarnă. Şi aproape la fel de mulţi în concediul de vară. Explicaţia vine de la medici şi este simplă: în perioadele libere, oamenii sunt mai puţin stresaţi.

Raluca şi soţul ei s-au străduit mai bine de un an până să reuşească să facă primul copil. Ea avea câteva probleme medicale şi credea că nu va reuşi să fie vreodată mamă. Acceptase ideea şi urma ca după sărbătorile de iarnă să facă din nou un set de analize. 

Iar Moş Crăciun a fost mai bogat decât s-ar fi aşteptat Raluca acum doi ani: "Când am văzut testul de sarcină că era pozitiv, nu ne-a venit să credem, da nici domnului doctor nu i-a venit să creadă." 

Medicii spun că unul dintre motivele principale ale infertilităţii este stresul cotidian. Aşa că sărbătorile de iarnă sunt perioada perfectă pentru cei care îşi doresc un bebeluş.

Astfel, în lunile august şi septembrie se nasc cei mai mulţi copii, aşa numiţii bebeluşi ai sărbătorilor, în total peste 40 de mii pe an. Aproape la fel de mulţi sunt şi în perioada verii, când cuplurile au o perioada mai relaxată.

Şi dacă minunea vine în familii de Crăciun, mulţi dintre părinţii fericiţi îşi botează copiii cu nume de sfânţi: Cristina sau Cristian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Sărbătorile ne scapăd e stres. Astfel, aproape un sfert dintre bebeluşi sunt concepuţi în această perioadă a anului