Antena Meniu Search
x

Video 25 de minute de teroare pentru turiştii blocaţi în telegondola din Mamaia. Momentul în care o femeie leşină în braţele salvatorilor

Turiştii care s-au plimbat aseară cu telegondola deasupra staţiunii Mamaia nu vor putea uita prea curând experienţa. Instalaţia s-a oprit brusc iar oamenii au rămas suspendaţi în aer. Abia dupa 25 de minute au fost daţi jos de pompieri. O femeie a leşinat cum a păşit pe pământ, chiar în braţele salvatorilor.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 19:59

Vezi și

Au fost momente de panică pentru cei 117 oameni aflaţi în telegondola din Mamaia. Dintr-odată, instalaţia s-a oprit, iar cele 40 de cabine au rămas suspendate la 50 de metri deasupra pământului.

Reporter: V-a anunţat cineva ce va urma?

Turistă: Ne-au anunţat că vom pleca în scurt timp, ceea ce nu s-a întâmplat.

Telegondola din Mamaia, blocată cu 100 de turişti la înălţime. 25 de minute în aşteptarea salvatorilor

Pe acelaşi subiect

Secundele s-au transformat în minute, în aşteptarea salvatorilor. Abia după aproape o jumătate de oră au reuşit pompierii să acţioneze sistemul manual de pornire. Turiştii au putut coborî astfel rând pe rând.

Reporter: V-ați speriat doamna?

Turistă: Foarte tare. Și copilul mic după noi.

Turist: După ce s-a întâmplat în Italia, nu poţi să nu te sperii.

Florin Roşca, ISU Dobrogea: Două persoane au necesitat sprijinul echipajelor SMURD. Starea lor este foarte bună, echipajele au intervenit prompt.

Abia jos au aflat oamenii ce s-a întâmplat: un senzor al unui stâlp a dat o eroare.

George Cazacu, director telegondolă: Automat, erorea a produs oprirea instalației. În acel moment, conform procedurii tehnice clasice, se pornește motorul auxilar.

Astăzi, tehnicienii au luat la verificat întreaga instalaţie iar administratorul se va consulta şi cu producătorul austriac. Oamenii care au rămas blocaţi spun că vor să fie despăgubiţi. Un bilet costă 20 de lei.

Bătrână: Ar trebui măcar să ne restituie banii şi să-mi asigure transportul înapoi.

Bărbat: Şi totuşi noi, dacă nu mai avem biletul, soţia l-a aruncat, nu vor să ne dea banii.

Nu este prima oară când telegondola din Mamaia se opreşte accidental. Au mai fost probleme în trecut, provocate de penele de curent din staţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 25 de minute de teroare pentru turiştii blocaţi în telegondola din Mamaia. Momentul în care o femeie leşină în braţele salvatorilor