Antena Meniu Search
x

30 de angajați ai ISU Mureș s-au antrenat să conducă perfect în condiţii de iarnă

Vezi și

Situaţiile disperate din ultimele zile au necesitat măsuri extreme. Din troiene de câţiva metri, oamenii au salvat oameni. Pentru astfel de situaţii, peste 30 de salvatori ai ISU Mureş au încercat drumurile off-road cu maşinile din dotare. Au urcat pante abrupte de 45 de grade, au făcut tractare cu troliu sau au identificat teritorii prin folosirea indicatorilor gps.

Orice pantă, mai ales cu nămeţi, poate fi o provocare pentru salvatori. În Mureş însă, angajaţii ISU au aflat de la profesionişti cum pot depăşi orice obstacol. 

-Sunt nişte procedee, hai să le zicem standard. De presiuni de roţi, de folosirea transmisiei, aderenţă. 

-Şi agresivitatea la volan deloc nu-şi are locul în perioadă de iarnă.

Pe acelaşi subiect

-Abordarea perpendiculară a pantei. Constant, constant...

A fost ideea off-road-iştilor. Mai ales că ei sunt profesionişti în conducerea maşinilor pe teren accidentat.

-Mi se pare foarte important să poţi să adaptezi din experienţa ta de navigaţie sau de conducere pe teren accidentat, să poţi să le împărtăşeşti din experienţa ta astfel încât, situaţii pe care tu le-ai trăit în concurs şi ei le vor întâlni în diverse acţiuni, să nu creeze pentru ei un pericol. 

-E o experienţă foarte plăcută, foarte folositoare pentru noi. O să o folosim atât la intervenţii cât şi în alte situaţii în care avem deplasări.

-Greu de atacat dealul?

-Da, datorită condiţiilor meteorologice, e puţin greu, dar maşinile se comportă foarte bine.

-Când mergi cu troloiu, e bine să-l pui în partea asta ca să nu se... dacă-l pui dincolo, troliu se taie.

Un lucru foarte important. Nu-i bine, mai ales la cablul de oţel, să întorci după el şi să agăţi cu cârligul cablului. În primul rând distrug cablul şi în al doilea rând, dacă-l punem pe copac, automat a stricat toarţa copacului şi-i rupem piciorul celui care ne ajută să ieşim. 

-Ne ajută foarte mult la activitatea pe care o depunem şi zonele care-s mai greu accesiile, ne ajută cu informaţii şi noi metode de abordare a anumitor sectoare de drum care nu sunt pentru circulaţia deschisă tuturor.

30 de angajaţi ISU au participat în aceste zile la cursurile teoretice şi practice despre condusul preventiv şi utilizarea datelor gps în misiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 30 de angajați ai ISU Mureș s-au antrenat să conducă perfect în condiţii de iarnă