Antena Meniu Search
x

Ninsoarea a blocat 300 de turişti în Pasul Tihuţa

Viscolul şi zăpada le-au îngropat drumul spre casă! Trei sute de turişti au aşteptat o noapte întreagă salvarea utilajelor.

Vezi și

După orele de izolare forţată, au coborât din staţiunea Rânca, flancaţi de maşinile de deszăpezire. Altfel, n-ar fi avut nicio şansă. S-au întâlnit pe drum cu o armată de şoferi nervoşi, nerăbdători să urce în staţiune.

Este primul semn că iarna albă s-a întors, în România. În unele zone, stratul de zăpadă depăşeşte deja un metru.

Se aşteptau la un weekend de vis, în paradisul zăpezii. Dar natura le-a pregătit altceva. Un arest forţat de o noapte, într-o închisoare cu gratii invizibile.

Trei sute de turişti, izolaţi la Rânca, puteau să evadeze prin viscol şi printre nămeţi, doar cu ajutor. Doar cu utilaje masive, în faţa maşinilor lor.

În jurul prânzului, 40 de maşini au coborât, în grupuri mici dar sigure, spre Novaci. S-au întâlnit pe drum cu o coadă lungă de şoferi nerăbdători. Ei nu ştiau cum să urce mai repede.

Pe ambele sensuri, utilajele au deschis calea, ca tancurile. Însă zăpada le poate veni şi lor de hac. În Pasul Tihuţa, o maşină de deszăpezit s-a răsturnat în şanţ.

Iar veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Mâine, munţii României vor fi acoperiţi de un nou strat de zăpadă. Va bate iarăşi viscolul. Va fi un început de săptămână ca la Polul Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ninsoarea a blocat 300 de turişti în Pasul Tihuţa